Gismo

 

 Bink_Ooievaar                                          Gismo

    (Gismo Bär vom Ermstal)

25-04-2009

Mama van Gismo : Valerie Bär von de Ortenau

Papa  van Gismo : Berrylium des Flots du Vieux Ru

Geboorte gewicht: 750 gram

Roepnaam: Gismo

Kleur: bruin

1 2 3

Gismo had 2 broertjes en 2 zusjes ( allemaal bruin )

Gismo was al naar zijn nieuwe thuis verhuisd toen hij 10 weken was, maar na een paar dagen brachten deze nieuwe baasjes Gismo weer terug naar zijn mama.

Zijn mama was blij hem terug te hebben en ontfermde zich weer helemaal over haar baby.

De tante en oma van Gismo waren hier niet zo blij mee, het hele roedel stond op zijn kop.

4 5

Op de website van Reiner & Roswitha hebben we gelezen dat Gismo op zoek was naar een nieuw thuis. Daarop heb ik met Roswitha gebeld op vrijdag en zondag 09-08-2009 hebben ze Gismo naar ons gebracht. Hij was geen leuke puppy, hij was veel te druk. Gismo blafte Bink en Mack aan en hij beet Mack zelfs. Gismo was nog geen uur binnen en het hele roedel stond bij ons op zijn kop.

6 7 8

Gismo heeft 2 dagen alleen maar van voor naar achter en van achter weer naar voor gelopen.

Op en neer en op en neer, iedereen werd er nerveus van.

Door de drukte en zijn drukke karakter was het niet leuk met Gismo de eerste dagen.

Woensdagmiddag ben ik achterom op de grond gaan zitten en heb ik hem op mijn schoot genomen en tegen hem gezegd, dat als hij niet rustiger aan gaat doen, hij weer terug moet naar zijn mama en dat dat toch niet de bedoeling kan zijn. Vanaf die dag ging het ieder dag een beetje beter en kwam langzaam aan de rust terug.

9Afb008

Gismo wordt een hele dikke vriend van Mack. Ze worden na verloop van tijd onafscheidelijk.

Als we met een van hen weggaan en komen terug zijn ze zo blij dat ze elkaar weer zien, dat ze elkaar helemaal aflikken en dan samen naast elkaar lekker gaan liggen slapen. Heel erg leuk om te zien.

Zeker omdat Gismo de eerste dag Mack al zo tussen had.

12 13

We kopen voor Bink een nieuwe mand helemaal van stof, maar het zijn Mack en Gismo die er altijd samen inliggen. Ze hebben helemaal geen plaats in de mand als ze er samen inliggen maar alleen vinden ze waarschijnlijk niet gezellig. Het zijn echt dikke maatjes van elkaar geworden.

Bink kijkt alleen maar toe en vindt het allemaal wel goed zo. Er is in ieder geval rust.

14 15

26-09-2009 Gaan we de eerste keer op tentoonstelling met Gismo, naar Maastricht.

Bij binnenkomst worden we meteen door verschillende mensen aangesproken, wat een mooi mannetje we bij ons hebben. Zelfs de keurmeester vond dat, want hij werd meteen eerste van de 3 baby’s en daarna won hij ook nog van het baby meisje.

We moesten de erering in en daar werden we 5de beste baby van de hele show.

Gismo had het heel erg goed gedaan en vanaf toen zijn we regelmatig shows met Gismo gaan lopen.

16 17

Gismo wordt ieder dag liever, hij vindt het nu ook leuk om eens lekker te knuffelen.

Dat was in het begin voor hem onbekend en vreemd, maar nu gaat hij steeds meer genieten als hij extra aandacht krijgt. Hij is super lief geworden, nooit gedacht dat ik dat ooit over Gismo zou zeggen.

Hij wordt een echte super lieverd. Vraag je om een kusje, springt hij op, legt zijn poten op je schouders en likt je gezicht. Hij is een echte knuffel geworden. Als we weg zijn geweest en thuis komen dan worden heel uitgebreid begroet door Gismo. Of we nu lang of maar heel even weg zijn geweest, we krijgen een begroeting of hij ons jaren niet meer heeft gezien. Heel aandoenlijk. Wat is hij toch een heerlijk mannetje.

18 24

We gaan met Gismo op ringtraining. Hij doet het heel erg goed op tentoonstellingen en in 2 shows van 2 dagen heeft Gismo 3 titels bij elkaar gelopen. In een van de keuverslagen stond zelfs “super wezen”. We krijgen ook alleen maar complimenten voor dit prachtstuk.

We worden Bundes jugendsieger met hem en zijn daardoor gekwalificeerd om naar Crufts te gaan, en of we gaan. Op naar Engeland. Alles moet goed worden voorbereid anders krijgen we problemen aan de grens. Op 11-03-2011 staan Gismo en ik in de ring op Crufts. We zijn niet erg ver gekomen. Maar het was een geweldige ervaring.

Crufts

Gismo krijgt een hot spot op zijn staart. We proberen te zalven maar we komen maar niet door zijn dikke haar. De hot spot wordt erger en erger en we gaan naar de dierenarts en het beste is om zijn haar weg te scheren. Heel erg jammer maar gezondheid gaat nu eenmaal voor schoonheid dus de schaar gaat in zijn staart vacht. Hij ziet eruit als een poedel. Alleen het kwastje onder aan zijn staart is nog met haar bedekt. Voorlopig dus geen shows meer.

19 34 35

We gaan een paar dagen met hem naar schwarzwald en wandelen veel, hij geniet wel maar mist Mack altijd heel erg. We rijden op de terugweg even bij Reiner en Roswitha langs om met hem te pronken. Ze vinden hem mooi en lief geworden. Ook zijn mama vindt het leuk om hem weer te zien, het is altijd net alsof ze weten dat ze moeder en zoon zijn. Hij is ook hier heel erg rustig. We genieten altijd meer van deze pracht kerel. Hij is heel makkelijk om ergens mee naar toe te nemen.

20 23

25-april is zijn verjaardag en Sydney maakt hem een kroon en hij moet helemaal versierd worden.

Of Gismo dit zo leuk vindt weet ik niet, maar hij laat het allemaal over zich heen komen.

Juni 2012 Is het haar op zijn staart weer helemaal aangegroeid en kunnen we weer showen. Het heeft bijna een jaar geduurd voor dat het weer een mooie plumeau was. We gaan wegen en Gismo weegt 58 kg

25 26

Gismo en Mack worden onafscheidelijk. Als we een show gelopen hebben en we komen thuis is het welkom thuis altijd even hartelijk. Gismo is heel erg moe, maar nooit te moe om met Mack heel uitgebreid te spelen. Mack is dan zo blij alsof hij Gismo  jaren niet meer gezien heeft.

Als we wandelen en Mack blijft achter, zeggen we tegen Gismo: Haal Mackie, hij rent dan naar Mack, springt tegen hem aan en samen komen ze naar ons toe. Bink kijkt alleen maar alsof hij zeggen wil: wat maken die twee zich weer moe vandaag!

21 22

01-09-2012 Vandaag vertrekken Gismo en ik samen met Renate naar Luxemburg. We hebben in Luxemburg nog maar 1 punt nodig voor Luxemburgs kampioen. We hebben een goede en gezellige reis en s ’avonds gaan we lekker eten, drinken een wijntje en Gismo is gezellig bij ons op het terras van het hotel. Het slapen gaat niet zo goed, het is nogal gehorig, maar we hebben het wel erg naar ons zin. De volgende dag rijden we naar de tentoonstelling hallen, gaan naar binnen, halen een catalogus en kijken naar de “concurrentie”. Het is even slikken want het wordt een zware strijd vandaag. Renate kijkt nog eens naar Gismo, knipt hier en daar nog iets bij, laat me nog even met Gismo  in de ring lopen en geeft me de laatste instructies.

Dan zijn we aan de beurt en Gismo doet helemaal ontspannen gewoon zijn ding, en ja hoor we krijgen de eerste plaats. Hiermee is Gismo Luxemburgs kampioen.

Wat zijn wij trots op deze spetter. We kijken nog lang terug op een heerlijk, gezellig en succesvol weekend. De volgende dag krijgen we van Renate, Wim en hun spetters een prachtig boeket bloemen met felicitaties. We prijzen ons heel erg gelukkig met deze fijne vrienden.

30 31 36

Het is een hele koude en witte winter. Gismo geniet hier eindeloos van. Hij kan heel goed tegen de kou en vindt het heerlijk als het sneeuwt. Gismo en Mack kunnen eindeloos spelen in deze witte wereld. Bink doet soms mee, maar meestal doet hij gewoon zijn eigen ding. Als Gismo moe is van het spelen gaat hij in de sneeuw liggen slapen. Hij komt zo min mogelijk naar binnen, dat is hem te warm.

sneeuw (1) sneeuw (2)

sneeuw (3) sneeuw (4)

We gaan natuurlijk door met showen en gaan ook nog steeds naar de ring training met Gismo. Met de Pinksteren 2013 gaan we naar Saarbrücken in Duitsland en proberen daar ons laatste Duits punt te behalen. We maken er een leuk weekje van en gaan een paar dagen van tevoren naar Saarbrücken. Als we met Gismo wandelen, krijgen we heel bekijks en mensen spreken ons aan om iets te weten te komen over deze mooie bruine beer. We gaan in een restaurant eten met Gismo en krijgen een compliment voor zijn gedrag. Roswitha komt ook met Amelie en we hebben een hele leuke tijd.

We gaan naar de show en we halen daar ons laatste Duitse punt. We gaan met een Duits kampioen naar huis. Amelie van Reiner en Roswitha is Duits veteraan kampioen geworden. Een heerlijk en succesvol pinksterweekend.

27 28 29

De manier van slapen van Gismo is en blijft gek. Als hij helemaal ontspannen is slaapt hij als een kikker, zijn achter poten helemaal naar achter gestrekt.

Hij deed dat al als baby en het is altijd zo gebleven. Maar alleen als hij ontspannen is ligt hij zo.

Het liefst kruipt hij onder een stoel, strekt zijn achterpoten en gaat slapen. Gismo ligt altijd graag ergens onder. Alsof hij in een holletje wil kruipen.

10 11

Juni 2013 komt er een vriendinnetje van Gismo op visite en mag Gismo baby’s maken.

Haar naam is Incredible Witch vom Sterntal, roepnaam, Hexe. Als er een maand later een echo wordt gemaakt, zien ze zeker 4 baby’s in haar buik. Hiep, hiep hoera, Gismo wordt papa.

Hexe193

Het gaat super goed met Gismo. Hij kan niet zo goed tegen de warmte, maar hij houdt zich heel erg rustig. We gaan pas heel laat wandelen of s ’morgens heel erg vroeg. Dan heeft hij toch zijn stuk gelopen maar krijgt het niet zo heet. Renée koopt hem een koel halsband. Hij moet er even aan wennen maar dan wil hij hem graag om. We zetten een kinderbadje achterom, maar Gismo gaat er niet in. Water is niet zijn ding. Gismo blijft ook goed op gewicht. 58 kg. Hij is een lekkerbek maar geen vreetzak. Hij eet en snoept graag maar goed is goed. Gismo is ook heel erg makkelijk geworden, hij doet alles wat je wilt dat hij doet. Hij luistert heel erg goed en is makkelijk in de omgang. Hij waakt wel heel erg goed. Hij gaat qua karakter steeds meer op George lijken. Superlief, goed luisteren en heel waakzaam over zijn roedel.

32 33

15-09-2013 Gismo heeft zijn oren een beetje ontstoken en er moet iedere dag 2x zalf in. Verschrikkelijk vindt hij dat, als hij ziet dat we de tube pakken is hij al weg. Hij moet dan terug komen van ons en dat doet hij, ondanks dat hij weet dat wat er gaat gebeuren niet leuk is.

07-10-2013 We zijn lekker een weekje met Gismo naar Reiner en Roswitha. Even een weekje weg van alles en lekker wandelen met Gismo en Amelie. Het weer werkt goed mee dus dat is geluk hebben. Gismo en Amelie gaat geweldig samen. Ze slapen en eten samen en Gismo waakt over Amelie als was ze van hem. Amelie moedert een beetje over Gismo en het is geweldig om deze 2 zo samen te zien. Alleen de verre wandelingen gaat Amelie niet meer mee, dat kan ze niet meer aan. Als we dan terug komen van het lopen  zijn ze zo blij om elkaar weer te zien. Het is een geweldig stelletje zo samen.

033051

0705013

29-11-2013 Zijn we met Gismo naar Zwitserland gereden. We gaan dit jaar voor de Captain’s Trophy in Burgdorf.

Als we aankomen in ons hotel in Sumiswald zijn we van harte welkom met Gismo en hij staat al helemaal in het middelpunt. Overal mag hij mee en overal is iedereen van hem onder de indruk. Er worden veel foto’s van hem gemaakt en iedereen wil met hem knuffelen. Zaterdag morgen staan we op en er ligt een pak sneeuw van tenminste 20 cm. Dus we pakken ons op en gaan er lekker op uit, dit is het ideale weer voor Gismo. Zondag rijden we naar beneden naar Burgdorf met -11 graden. We hebben weer lekker genoten van dit heerlijke weekend.

049 090 100 116 161 062

09-02-2014

Vandaag show gelopen met Gismo in Eindhoven. De keurmeester zag niet zo heel graag bruine Newfoundlanders en dat hebben wij (eigenaren van de bruine Newfoundlander) allemaal mogen ervaren. We zijn op toch nog een “mooie” 4de plaats geëindigd.

Untitled 2 Untitled 1

Ym en Rico zorgen voor onze 2 thuisblijvers. Zonder deze 2 kanjers konden we natuurlijk niet gaan. Bedankt jullie zijn super. Mack is ook blij met deze kanjers, sorry Ymke, maar vooral met Rico..

foto 4 foto 3 foto 2

16-02-2014 Vandaag mocht Gismo met zijn nieuwe vriendinnetje Komtess Elsa vom Sterntal zorgen voor nageslacht. Zij dochter Nutella was ook meegekomen en dat was een super verrassing.

Elsanutella1 nutella

31-03-2014  Helaas slecht nieuws uit Duitsland, Elsa is niet zwanger. Heel erg jammer maar we proberen het zeker nog eens een keer.

06-04-2014

HIEP HIEP HOERA  Gismo is vandaag Internationaal Kampioen geworden !!!

Vandaag zijn we met Gismo naar Utrecht gegaan om te proberen zijn laatste punt te behalen voor zijn Internationaal Kampioenschap. En ja hoor het is gelukt, na een zenuwslopende show werden we 1ste in de kampioensklasse en later ook nog beste reu. Het punt was binnen en vanaf vandaag heeft Gismo er een prachtige titel bij.  Blij blij blij.  Hierbij het keurverslag :  Zeer mooi type bruin. Krachtig gebouwd reuenhoofd. Heeft krachtig lichaam. Uitmuntende voorborst. Prima hoekingen, standen en bot. Goede vacht. Loopt vlot en soepel, in front prima, achter ietsjes eng. Prima vachtstructuur.

WP_20140714_001062 Gismo 04-07-2013

16-04-2014 Pasen vieren we dit jaar bij Reiner en Roswitha. Gismo gaat mee om daar zijn kampioenstitel te vieren. Hij vindt het deze keer niet zo leuk dat hij mee mag gaan, want er is een nieuw familielid bij Reiner en Roswitha : Shalina, een klein mooi meisje, maar voor Gismo veel te druk, nu weet hij ook hoe hij zelf was. Een dag later was hij al een beetje aan haar gewend en speelde zelfs met haar. Amelie blij, zij had eindelijk een paar dagen rust.

22-04-2014 (85) 22-04-2014 (4) 22-04-2014 (27) 22-04-2014 (89) 22-04-2014 (98) 22-04-2014 (124) 22-04-2014 (128) 22-04-2014 (173)

25-04-2014  HIEP HIEP HOERA  Vandaag is Gismo 5 jaar jong geworden. Proficiat lieve spetter hopelijk mogen we nog heel lang van

jou genieten.

Gismo 22-04-2014 (15) 22-04-2014 (6)

22-06-2014 Aarau Zwitserland    Gismo U 2 res CAC     Mooi keurverslag

Gismo 275

09-11-2014 Heerlijk herfst weer, er lekker op uit met de jongens. Kayleigh hun vriendinnetje mag ook mee. Wat hebben we weer genoten van onze heerlijke beren en hun vriendinnetje.

01-11-2014 (10) Gismo & Kayleigh

14-11-2014 We hebben een nieuwe trimtafel gekocht en wat een gemak, heerlijk. De tafel is mooi breed en lang en gaat elektrische omhoog en omlaag. Onze beide jongens vinden het ook een uitkomst. Gismo test de tafel uit en zelfs Mack vindt het niet erg om op de tafel te gaan om te kammen en dat is echt uniek. Gismo kammen

09-01-2015 We hebben een heerlijke week  vakantie gehad, met onze jongens, bij Reiner & Roswitha. Wat hebben we weer genoten. Gismo & Shalina hebben wel het meest van elkaar genoten. Wat zullen ze elkaar weer missen. Mack blijft een beetje op afstand van al dat geweld. Soms wil hij meespelen, maar dan gaat het toch,  voor zijn doen allemaal een beetje te ruw en trekt hij zich weer terug. Dan komt Mack lekker bij ons knuffelen en is zijn dag ook weer goed. Heerlijk om zo te genieten van mens en dier. Jammer dat het weer voorbij is, maar dankbaar voor zulke lieve vrienden.

315447

01-02-2015 Vanmorgen viel “unser Bär” in de bus ( het clubblad van de Duitse Newfoundlander club )Daarin staat onze Gismo bij de Hall of Fame ( trots trots trots )

hall of fame25-04-2015  Hiep Hiep Hoera, Gismo is vandaag jarig. Onze show boy is al 6 jaar geworden. Wat vliegt de tijd. Nog steeds zijn we reuze blij met onze spetter. Hopelijk mogen we nog heel erg lang van hem genieten.

011 006

24-07-2015 Heerlijk gaan wandelen in danikerbos met An en Gismo. Lekker rustig. Heerlijk gelopen en genoten van de geweldig mooie natuur. Heerlijke zussen dag gehad. Love you lieve zus.

IMG_9051IMG_9052IMG_9053IMG_9057

IMG_9056IMG_9058IMG_9059

01-09-2015 Onze Gismo loopt al een paar weken mank. We zijn al een paar keer met hem bij de dierenarts geweest. Zijn poot was ineens zeker 2 / 3  keer zo dik. We dachten natuurlijk allemaal aan een ontsteking in zijn poot. maar na de nodige antibiotica loopt hij nog steeds mank en is zijn pols gewricht nog steeds dik. Gisteren bloed gaan prikken en er is helemaal geen ontsteking waarde. Morgen naar de orthopeed in Oisterwijk.

12-08-2015 (13)12-08-2015 (14)12-08-2015 (15)12-08-2015 (16)

02-09-2015 Hier de uitslag van het onderzoek door de orthopeed in Oisterwijk :

Datum onderzoek 02-09-2015 door dierenarts Maas.

Anamnese: Gismo werd aangeboden vanwege problemen in de linker voorpoot. Gedurende de nacht 2-3 weken geleden acute zwelling van de voorpoot, begonnen bij de pols. Snel uitbreidend tot vrijwel gehele poot. Toen ook hoge temperatuur, slecht eten. Meerdere ab kuren gehad: Clavubactin gedurende een paar dagen tweede antibioticum voor anderhalve week daarna sinds deze week stomorgyl. (nu 3 dagen) stomorgyl. Bevindingen: Monsteren: links voor wordt nog ontlast. Er is aan de craniomediale zijde van de linker pols nog een weke delen zwelling zichtbaar en palpabel. Niet weg drukbaar. Geen instabiliteit polsgewricht. Wel gevoelig. Op röntgenfoto eigen dierenarts geen benige afwijkingen of reactie zichtbaar. Beeld passend wat mij betreft bij acute ontsteking al dan niet septisch. Minder passend bij trauma of maligniteit. Puncties genomen van dikte voor cytologie en bo-abg. Diagnose: Doorgaan met stormorgyl, starten met previcox en rust houden. In afwachting van uitslagen onderzoek.

_MG_0631_MG_0634

 Gelukkig geen orthopedisch probleem. Even afwachten op de uitslag van de puncties. Hopelijk hebben krijgen we de uitslag snel. 04-09-2015 de uitslag van de puncties is binnen : er zijn geen aanwijzingen tot tumor en ook geen aanwijzing tot abces. verder afwachten op de uitslag van de kweek. 07-09-2015 Vandaag de uitslag gekregen van Gismo : notitie – – Uitslag punctie:  Microscopie  4x bloed , 1x bloed en één celgroepje: uniforme ovale kernen bij elkaar zonder duidelijk cytoplasma en zonder atypische kenmerken. Conclusie Een celgroepje van onduidelijk origine, cytologisch niet maligne. Uitslag kweek:  bacteriological examination:  no bacterial growth after enrichment. Deze uitslagen doorgebeld. Het gaat een stuk beter met Gismo.  Voorstel: doorgaan met medicatie, stomorgyl afmaken en previcox geven tot aan het einde van de week en dan stoppen.

Waarschijnlijk is Gismo door iets gestoken waar hij zo heftig op heeft gereageerd. Hopelijk gaat het ook nog goed als we weer ophouden met de medicatie. So far so good. 11-09-2015 Het gaat gelukkig een heel stuk beter met Gismo. Zondag stoppen we met de previcox en dan afwachten hoe het gaat. Hopelijk blijft het zo gaan dan hebben we dit ook weer achter de rug, pff gelukkig. 17-09-2015 het gaat super goed met Gismo. Dat hebben we weer achter de rug, gelukkig. We zijn natuurlijk wel heel erg alert geworden op insecten in de buurt van onze jongens.  19-09-2015  We hebben Gismo  meegenomen naar de show in Syrgenstein, niet om te showen maar gewoon om hem te laten zien. Wat een reacties, geweldig haast iedereen is van hem gecharmeerd. Hij is ook zo’n lieverd.

27-09-2015 Geweldig nieuws ,  Gismo is opa geworden. Nutella Vom Sterntal heeft 3 pupjes gekregen.

irm9[1]

05-03-2016  Vandaag heeft, in kennel Bär vom Ermstal, het huwelijk plaats gevonden, tussen Gismo & Shalina Hun huwelijksnacht hebben ze liefde vol door gebracht in hotel Ton Boxman te Nunspeet We hopen, samen met Reiner & Roswitha, op prachtige gezonde bruine baby beertjes rond 06-05-2016.

Foto3

01-04-2016  De echo is vandaag gemaakt en Shalina en Gismo worden  mama en papa!!

We zijn heel erg blij met dit goede nieuws. Omstreeks 7 mei komen deze kleine bruine beertjes op de wereld. Wie weet ……??? komt er straks wel weer een klein bruine baby beer naar Geronimo’s Place.

17-04-2016  We zijn natuurlijk naar de aanstaande moeder gaan kijken, en ze doet het uitstekend. Het buikje wordt al een beetje dik en het is een hele mooie zwangere dame. Natuurlijk moesten de aanstaande mama & papa ook even samen op de foto. Ook natuurlijk een paar foto’s met peetoom Mack. We zijn zo trots op dit echtpaar.

WP_20160415_002WP_20160415_020WP_20160415_016

25-04-2016 Onze spetter is vandaag 7 jaar jong geworden!! Natuurlijk hebben we hem vandaag extra verwend. Wat zijn we toch blij met deze lekkere vent. Hij is zo lief en gemakkelijk, echt een kanjer. Een karakter van goud. Love you Gismo!! Hopelijk mogen we nog heel wat jaartjes van jou genieten.

25-04-2016

16-08-2016 Nero komt bij ons wonen en Gismo zet hem meteen op zijn plaats. 5 minuten en er is rust. Nero weet wie de baas is en het is goed zo. Gaat prima samen die 2. Mack is een ander verhaal. 14-09-2016 Gismo is de leermeester van Nero. Nero kijkt hoe Gismo iets doet en doet het dan na. Ze zijn ook al dikke vrienden. Gisje1

19-09-2016 Roswitha en Reiner zijn de baby’s van Shalina en Gismo gaan bekijken. Wat zijn ze mooi allebei. Een echte jongen en een echt meisje. Geweldig. Dat hebben onze 2 kanjers toch wel heel erg goed gedaan.  Hopelijk mag ik ze zelf heel snel ontmoeten.

maja kalle

Maja                                    &                               Kalle

22-10-2016 Samen met Jill en Roswitha naar Kalle gaan kijken. We kregen een heel hartelijk welkom van zijn nieuwe eigenaars Petra en Stepfan. Wat een geweldig thuis heeft dit manneke gekregen. Beter had hij het niet kunnen treffen. Kalle is een hele drukke pup/puber en maakt nogal eens wat stuk. Dat heeft hij echt NIET van zijn papa Gismo. Hij ontwikkelt zich geweldig goed en is een mooi manneke. Petra en Stepfan waren erg onder de indruk van onze Gismo en ik was zo beretrots. Gismo is ook een pracht stuk en super lief, al zeg ik het zelf.

14642244_1131774843524405_7044928787992916089_n1 025 032 071

16-12-2016

Vanmorgen met Gismo naar de dierenarts geweest! Met het vooruitzicht op een dekking, een sperma test laten doen en zijn zaadjes zijn in perfecte staat en het zijn er heeeeeeel erg veel. Met lof geslaagd mocht zelf in de microscoop kijkennou het zwom behoorlijk. Het meisje mag komen, Gismo is er klaar voor  Gewicht 67 kg.

15578845_2185798228311396_8816311619391874879_n1untitled-1

28-02-2017 Gismo wil alleen nog maar binnen liggen.  Hij vindt Nero veeeeeeel te druk. We hebben hem nog niet een keer gehoord dat hij Nero tot rust maant, maar gaat hem steeds uit de weg. Arme ziel komt niet meer aan zijn rust toe.  Ben dan ook niet zo lief  en geef een keer een flinke snauw dan is het klaar!!017

16-03-2017             

foto van Miranda Ronde.

30-03-2017 Het is een prachtig mooie zonnige dag vandaag en we gaan een foto shoot maken met Gismo. Jan Schurkens en wij hebben een prachtige  locatie gevonden waar we alle rust hebben om foto’s te maken. Ze zijn geweldig geworden en we willen Jan Schurkens dan ook heel hartelijk danken voor de prachtige foto’s van onze knappert. Dank je Jan, we zijn er heel erg blij mee. Hierbij een kleine impressie van de foto’s : 070 084 067 046 062 035 032 010 028

008

15-04-2017

Jippie !!!!   Super goed nieuws gekregen vandaag, Tiaamii Odet vom Rosendahl is zwanger van onze  Gismo

17951536_274892599636250_7690342057378975403_n[1] 17991056_274892626302914_2570773573207809652_n[1]

Tiaamii is een prachtig mooi meisje uit de Vom Rosendahl kennel uit Duitsland. We waren heel blij met deze dek aanvraag en nog blijer dat er pupjes komen uit deze prachtige combinatie. De huwelijks nacht hebben Gismo en Tiaamii  in Gevelsberg door gebracht. Dank jullie Mirande en Sven voor jullie vertrouwen in onze kanjer.

06215749765_213218662470311_2077594011_n[1]

25-04-2017 En alweer Party timeMartiniglas in Geronimo’s Place. Onze spetter Gismo viert Cadeau met strikCadeau met strik vandaag zijn 8ste verjaardag!! Wat ben ik toch dankbaar dat deze geweldige jongen bij ons is.  Zijn goede humeur Glimlach Glimlach, zijn liefde  Rood hart Rood hart voor alles om hem heen, zijn schoonheid, maar ook zeer zeker zijn gezondheid, brengt  zoveel vreugde en liefde in ons leven.  Rood hartRood hart Lieve Gisje, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en hopelijk mogen we dit nog heel vaak zeggen.  Love you till the moonSlapende halve maanand back

031

14-05-2017 Lekker gewandeld met alleen maar mijn spetter, heerlijk genieten van elkaar en de natuur.

17-05-2017 Hiep, Hiep, Hoera, Gismo is papa geworden. Mama Tiaamii Odet vom Rosendahl heeft het leven geschonken aan 1 bruin meisje, 3 zwarte meisjes, 2 bruine jongens en 1 zwarte jongen. We zijn heel erg trots op dit geweldig mooie koppeltje voor deze 7 wondertjes. We willen ook Miranda en Sven bedanken dat we de hele geboorte op deze bijzondere manier, van zo kortbij mochten mee beleven. Dank jullie heel hartelijk. Jullie zijn kanjers

foto van Ria Dietzenbacher.18-05-2017 Vandaag is de kogel door de kerk!!!!! Er komt gezinsuitbreiding bij Geronimo’s-Place. Een klein mannetje ( zoon van Gismo ) komt ons gezin versterken. We zijn helemaal happy. Nu nadenken over een naam en over een paar weken gaan we een keuze maken. Natuurlijk doen we dat met Sven & Miranda samen.
foto van Miranda Ronde.
03-06-2017 zijn we een lekker stuk gaan lopen met onze 3 goudstukken. natuurlijk moesten er ook foto’s worden gemaakt. foto van Ria Dietzenbacher.Wat zijn ze toch geweldig. Ik ben zo trots op mijn mannen. 10-06-2017 Vandaag gaan we voor het eerst de pups bewonderen. Spannend. Nou ik hoop dit is niet opschepperig, maar ze zijn geweldig. Ben zo trots op mijn kanjer.
foto van Miranda Ronde.foto van Miranda Ronde.foto van Miranda Ronde.
01-07-2017 Vandaag weer gaan baby kijken. We proberen te kiezen vandaag. Pffff moeilijk zeg, maar de keuze is gemaakt…… en dit is hem geworden … foto van Miranda Ronde.
foto van Miranda Ronde.
Zijn roepnaam is : Mowin. Ook Jill is helemaal happy. Nou meid je krijgt weer wat te knuffelen en denk eraan, ook het opvoeden is bij Mowin voor jou hahaha. 24-07-2017 Onze 2 “grote” jongens zijn zo gek op elkaar. Gismo gaat geregeld Mack een lekkere natte lebber geven. De liefde spat er dan vanaf, is zo lief en leuk om te zien. Die 2 doen het zo geweldig samen. Hopelijk nog heeeeeeeeeeel erg lang. Ben zo gek op deze 2 mannen.foto van Ria Dietzenbacher.
30-08-2017 En daar is hij dan. Mowin, zoon van Gismo. Dan moet papa natuurlijk ook nog met zijn zoon op de foto!! Prachtig duo

27-09-2017 Lekker vroeg gaan lopen met Gismo.Prachtige ochtend wandeling gemaakt met mijn grote liefde Gismo

foto van Ria Dietzenbacher.foto van Ria Dietzenbacher.
06-11-2017 Foto’s gemaakt van ons prachtige trio. Is niet zo makkelijk als het lijkt
 10-12-2017 De eerste sneeuw van deze winter. Voor Mowin de eerste keer sneeuw gezien. Lekker gaan lopen met z’n alle. Heerlijk, Mowin en Nero zijn echt 2 jonge honden, helemaal uitgelaten. Zelfs Gismo voelde zich weer “kind”   Wat hebben we weer genoten.
15-02-2018 Met Gismo naar de dierenarts geweest om bloed af te nemen voor DNA voor de Duitse DNA database. Gewicht 69 kg. Ben zo trots op deze spetter. 23-02-2018  We hebben vandaag een prachtig cadeau gekregen van onze lieve vriendin Tiny Heijnen. Ze heeft het zelf gemaakt en maakt het daarom, voor ons, nog meer bijzonder. Dank je wel Tiny, we vinden jou een kanjer!!   Ze hebben een mooi plekje gekregen.

24-02-2018 Wij, maar zeker Gismo, hebben een drukke week achter de rug. Gismo heeft deze week iedere dag gedekt,  behalve vrijdag. Hij heeft de tijd van zijn leven gehad en nu is er rust. Knipogende emoticonKnipogende emoticon

19-03-2018 Met de hele bende een flink stuk gaan lopen. Heerlijk gewoon even niets als alleen met onze mannen. Zo genieten. Jill was mee en er moesten natuurlijk foto’s worden gemaakt. Zeker van vader en zoon Gismo & Mowin. 26-03-2018 Afgelopen weekend een heerlijk weekend gehad met Reiner & Roswitha. Het was gewoon weer eens een heerlijk ontspannen weekend met goede vrienden. Lekker eten, lekker drankje en goede gesprekken. Heerlijk gewandeld, want de meisjes waren er natuurlijk ook bij. Shalina is en blijft de grote vriendin van Gismo. Is zo leuk om te zien hoe die 2 met elkaar omgaan, zo liefdevol.

25-04-2018 Gismo, onze spetter, de liefde van mijn leven is vandaag 9 jaar geworden. Proficiat lieverd Ik hoop nog heeeeeeeel lang van jou te mogen genieten

13-05-2018 Vandaag ben ik naar Hemsbach geweest voor de allerlaatste show te lopen met Gismo. Het was geweldig. Wat een warm afscheid van het show gebeuren hebben we daar mogen ontvangen. Zo mooi en zo bijzonder. Gismo heeft het ook geweldig gedaan, alsof hij niet al jaren uit de running is. Hij is beste veteraan geworden en de keurmeester maakte er een heel mooi verhaal omheen en we kregen tijdens de ereronde een daverend applaus. Geweldig. En wat een keurverslag, Wauw.

27-05-2018 Het is al erg warm voor de tijd van het jaar. Gismo heeft het zwaar. Hij krijgt steeds moeite met de warmte. Zo zielig. Hij wordt ook steeds liever. Gismo was altijd lief maar nu hij ouder wordt is hij helemaal om op te vreten.03-06-2018 En natuurlijk gaan we ook met de hele bende op de foto. We gaan niet meer zo ver met Gismo. Zeker niet als het boven de 20 graden komt. maar vandaag kon het en het ging heel erg goed.

09-06-2018 Lekker gelopen met mijn spetter. Ik hou zo veel van deze lieverd  

21-06-2018 Raff komt bij ons wonen. Gismo vindt het niet zo leuk met weer zo’n kleine drukte maker in huis. Even wennen schat, hij wordt vanzelf, heel snel groot Emoticon met brede lach Emoticon met brede lach 30-06-2018 Met Gismo en Raff naar Texel gereden. Wat hebben we een heerlijk weekje gehad. En helemaal geweldig dat we dit nog met Gismo hebben kunnen doen. Wat heeft hij genoten. Het strand vond hij geweldig, de zee minder. Gismo is altijd al vies van water geweest. Hij gaat er in om ons een plezier te doen, maar niet omdat hij het zo leuk vindt.  Zelfs dat Raff bij hem kwam liggen maakte niets meer uit. Wat is hij toch geweldigRood hartRood hartRood hart

Hij heeft ook weer een paar flinke hotspots gehad. Arme kerelAltijd als het warm weer is heeft hij er zoveel last van. Hij heeft ook zo’n dikke vacht. 15-07-2018  Even een foto gemaakt van de bruidegom. Hij laat ook echt alles met zich doen. De schat  Rood hartRood hartRood hart

04-08-2018 Vandaag een paar foto’s gemaakt van Gismo.  Wat is hij toch super!! Zo lief!! Wat hou ik toch veel van dit manneke.

05-08-2018 Foto’s proberen te maken van de hele bende. Is altijd zo lastig. Dan wil de een dit en de ander dat. Dan loopt er weer een weg, of gaat er een liggen. Pfff nou niet geworden zoals ik had gehoopt maar toch wel leuk. Later Raff en Gismo nog eens apart, dat ging geweldig.

En Louise maakt er dan dit van:

En dit:

25-08-2018 Het blijft warm al weken aan een stuk, is het boven 30 graden. Echt niet het ideale Newfoundlander weer. Zeker niet voor Gismo. Hij kan er zo slecht tegen. Lopen niet ver maar daarom zijn we wel veel buiten bij ze. Dus veel knuffelen

01-09-2018 Lekker vroeg een stuk gaan lopen met mijn spetter. Overdag is het nog steeds te warm. Dus vroeg uit de veren en genieten samen.

27-09-2018 Heerlijk gelopen met papa Gismo en zoon Raff .

Zo heerlijk lopen met deze 2 spetters samen. Raff neemt dan de rust van papa over en dat is zo heerlijk. 20-10-2018 Eli is bij ons en dan is het altijd feest. Niet alleen voor ons, maar ook zeker voor de jongens. Hij knuffelt en speelt met de jongens de hele dag. Raff past nog net in het wandel karretje en ook dat vindt Eli geweldig om mee te lopen.

04-01-2019 Ik ga veel met Gismo alleen lopen nu. Hij gaat niet meer zo snel en zo kan hij lekker sjokken zonder zich te moeten haasten omdat de rest door wil. Is ook zo genieten als ik met hem alleen loop. Is helemaal ons ding, lekker met z’n 2tjes. 18-01-2019 Gismo heeft een bloedoor, dus naar Guido. Guido trekt het bloed eruit maar weet niet of dat voldoende is. Maandag moeten we terug. 21-01-2019 Met Gismo terug naar Guido en alweer moet het bloed er worden uit getrokken. Gaat niet goed zo. Vrijdag weer terug. 22-01-2019 ook Gismo moet even genieten van de eerste sneeuw deze winter.                                                        25-01-2019 Weer terug naar Guido en alweer moet het bloed er worden uit getrokken. Is het maandag niet beter dan een afspraak maken voor operatie. Ik ben echt niet blij, arme kerel. 

07-02-2019 Mijn grote kanjer Gismo wordt van geopereerd aan zijn bloed oor. Het wordt steeds erger en we moeten nu al om de dag laten leeg trekken. Ik had gehoopt dat het niet nodig was maar helaas. Huilende emoticonHuilende emoticonHuilende emoticon De kap doen we hem niet om. Dat vindt hij zo verschrikkelijk. We hebben een kraag besteld en dat is heel erg comfortabel voor hem. Over 10 dagen op controle of alles goed gaat. Alles gaat prima met mijn spetter. Pfff gelukkig. 27-02-2019 Het is prachtig weer vandaag en we gaan lekker genieten met deze kanjer. Heerlijk gekuierd. Op ons gemakkie een mooie senior wandeling gemaakt.

Zo heerlijk om samen met Gismo te lopen. Lekker genieten en nergens op hoeven te letten alleen maar genieten van het weer en zeer zeker van elkaar. Ik hou zo veel van deze kanjer. Hij loopt lekker op z’n gemak, snuffelt eens hier en daar en loopt weer verder. Af en toe komt hij eens een koekje halen en kuiert weer verder.
Genieten en nog eens genieten. 15-03-2019 Zomaar een paar plaatjes van mijn kanjer.
 
 
 
 
 
 
10-04-2019 Even een paar foto’s gemaakt van alle 4. Zo trots ????
 
14-04-2019 Met Gismo en Raff naar Thaleischweiler geweest. Wat een dag. Gismo beste veteraan?? en Raff beste jeugdhond.?? Gismo doet, nog steeds, alsof het showen de normaalste zaak van de wereld is. Staat hij in de ring, dan is dat zijn domein. Zo prachtig om te zien. Zo trots op deze kanjer.?? Raff gaat zijn vader na, denk ik. Ook hij doet, nu al, alsof hij niet anders gewend is. Heerlijk deze kleine grote man.??

25-04-2019 Mijn kanjer, mijn alles, mijn grote liefde is vandaag jarig en we vieren met heel veel trots en waardigheid zijn 10de verjaardag.??????????? Zo trots op deze kanjer. ??            Wat hou ik toch veel van dit manneke. Gefeliciteerd lieverd, hopelijk mag ik nog heel lang van jou genieten.???

06-05-2019; Vandaag gaan we, hopelijk, voor de laatste keer met Gismo naar Mannheim. Als hij vandaag een uitmuntend 1 loopt, is hij Veteraan Kampioen VDH. Yes, yes het is gelukt. Alweer een kampioenschap erbij. Zo trots op mijn kanjer. Hij doet het nog steeds fantastisch. Ook deze keurmeester was erg van Gismo onder de indruk.

08-05-2019:

 

En dan komt opeens dit voorbij ???? Hoe trots kan een mens zijn??

Geronimo’s Place – Home of Champions!

Seit 1993 gehört die Liebe von Ria und Harry Dietzenbacher aus dem niederländischen Munstergeelen unseren Bären. In ihrem Zwinger ‚Geronimo’s Place‘ leben zurzeit vier Rüden:
Gismo Bär vom Ermstal (*25/04/2009) , Grandbear Wow Precious Nero (*23/04/2016) ,
Wise Mowin vom Rosendahl (* 17/05/2017) und Raff van de Bloemenjungle (*25/04/2018).

Warum wir das hier erwähnen? Weil das augenblickliche ‚Familienoberhaupt‘, Gismo Bär vom Ermstal, ein echter Schwabe aus Bempflingen bei Stuttgart ist. Deswegen sind neben den Dietzenbachers auch Gismos Züchter, Roswitha & Reiner Kleiß, extrem stolz darauf, dass der braune Riese seit Mai Deutscher Veteranen Champion/VDH ist. Eine tolle Würdigung zur Feier von Gismos 10. Geburtstag, der mit insgesamt 32 Nachkommen seine guten Gene auch weitervererbt hat.
Und auch seine beiden Söhne, Mowin und Raff, erzielten bei Veranstaltungen in diesem Jahr bereits vielversprechende Ergebnisse.
Doch die besondere Ehre gilt heute natürlich Gismo, dem wir noch viele gesunde Jahre wünschen!
Die Landesgruppe gratuliert den Besitzern und den Züchtern!

Gismo Bär Vom Ermstal / DNK/VDH-Jgd/L/VDH-Ch/Int.Ch.
Thaleischweiler/ 14-04-2019 : V1 Anw Dt Vet Ch VDH
Mannheim / 05-05-2019 : V1 Anw Dt Vet Ch VDH / V1 Anw Dt Vet Ch DNK
Das macht Gismo zum Deutschen Veteranen Champion VDH!

Wise Mowin Vom Rosendahl:
Eindhoven ( NL ) / 03-02-2019 : V2
Goes ( NL ) / 21-04-2019 : V1, CAC- CACIB

Raff van de Bloemenjungle:
Eindhoven ( NL )/ 03-02-2019 : V3
Thaleischweiler / 14-04-2019 : V1 Anw Dt Jug Ch VDH / DNK
Goes ( NL ) / 21-04-2019 : V1 Bester Jugendhund

Dank je wel Peter Schlecht voor deze mooie woorden.

20-06-2019 : Heerlijk gewandeld alleen met Gismo. Zo heerlijk en relaxed lopen met deze spetter. Weer genoten    21-06-2019 : Met Gismo en Mowin naar Reiner en Roswitha. Gismo doet het zo goed, zelfs na de lange reis, het trappen lopen naar binnen en de warmte, gaat het prima met hem. Zo trots op mijn kanjer. Hij ligt heel veel in de kelder bij Reiner en Roswitha. Daar ontloopt hij een beetje de warmte en de drukte.    29-06-2019: Har gaat met spoed met Gismo naar de dierenarts. Vanmorgen wakker geworden en Gismo zijn poten zitten onder de hotspots. Mijn arm manneke. Hij krijgt zware antibiotica en moet elke dag met alle pootjes in bad om schoon te maken en te ontsmetten. Zo zielig.   15-07-2019 : Het is heel erg warm en Gismo wil alleen nog maar binnen, ondanks dat er in de garage airco is. Hij wil er altijd graag bij zijn en wil daarom toch naar binnen en dan halen we gewoon de airco ook naar binnen. Hij heeft het zwaar als het heet is. 10-08-2019; Het is en blijft heel erg warm. Gismo heeft het zwaar. Hij kon altijd al slecht tegen de warmte maar heeft er ieder jaar meer moeite mee. Ik bestel een koel jas voor hem.  23-08-2019: Eindelijk komt de koel jas aan.  We zijn allebei heel erg blij. Nu maakt het niets meer uit hoe warm het is, Gismo heeft het lekker koel. Helemaal happy. 30-08-2019; De meisjes van mijn werk komen jongens knuffelen. We gaan ook nog even een stukje met ze lopen. Dat is natuurlijk helemaal geweldig. Niet te ver, het is heel warm.

   03-09-2019: We gaan met Gismo naar de dierenarts voor de rabiës enting. Hij gaat meteen even op de weegschaal. Hij valt nogal wat af de laatste tijd, dus houden we het heel goed in de gaten. Gewicht 65 kg en dat is prima.          06-09-2019: We gaan met de hele bende op vakantie.  We rijden met 2 auto’s naar Appelscha.  1 auto voor de jongens en 1 auto voor de bagage. Wat heb je veel nodig als je met 4 jongens op vakantie gaat. We blijven 1 week in een huisje van Easterwood. Huisje klein maar leuk en tuin, groot, goede omheining en geweldig voor de jongens om te spelen. Geweldige locatie.  Wat een leuke week hebben we gehad met de hele bende. Zeker voor herhaling vatbaar. 23-09-2019: Vandaag kregen we het droevige bericht dat voor Galathee ( dochter van Gismo ) een nieuw thuis moet worden gezocht. Hiet word ik altijd zo verdrietig van . Ze is te druk zeggen ze. Nou moeten ze hier maar eens naar Raff komen kijken. Die is pas druk   Nou en!!! Dat gaat wel over. Ook honden hebben pubertijd. Daar moet je door heen. Vind ik ook niet altijd leuk, maar gaat vanzelf over.   03-10-2019; Weer heeft Gismo een hotspot op zijn poot en alweer aan de antibiotica. Pffff wordt ook ieder jaar erger. 05-10-2019: Een lekkere regenjas gekocht voor Gismo. Nu hij ouder wordt is zijn vacht dunner aan het worden en daarom een lekker waterdichte jas.

14-10-2019: Weer naar de dierenarts met zijn poot. Het is geen hotspot. Hij heeft artrose in zijn poot en dat doet hem pijn. Hij wil de pijn eruit halen en daarom bijt hij op zijn poot. Nu krijgt hij pijnstilling en meteen gaat het stukken beter. Ben zo blij dat het hem nu weer goed gaat. 25-10-2019: Heerlijk gaan wandelen met mijn kanjer. Vandaag precies 10½ jaar. Prachtig weer en hij doet het zo goed. Zo trots op mijn grote vriend.

27-10-2019

En toen was het stil ??????

Het begint als een gewone zondag. Opstaan, lekker knuffelen, ontbijten en douchen. Dan gaan we jongens kammen. Mijn enkel werkt niet zo mee dus alles op een laag tempo. Met Mowin hebben we veel werk vandaag maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. De fotocamera wordt uit de kast gehaald en foto’s worden geschoten. Har gaat alleen lopen met de drie “kleintjes” en ik ga Gismo kammen. Zo trots op mijn kanjer. Als hij klaar is probeer ik van hem ook een paar foto’s te maken, maar daar heeft hij geen zin in. Koekjes, daar heeft hij zin in. Ik moet zo met hem lachen. Hij is zo leuk. Een paar foto’s zijn genomen en Gismo gaat weer voor de koekjes trommel staan. Och wat boeit het ook, hier jongen heb je nog iets lekkers. Har komt terug en gaat nog een stuk met Gismo lopen. Is altijd zo genieten. Als Har en Gismo thuis komen gaan we even voor de TV zitten met een bakje. Ineens een gil van Gismo, we rennen er naar toe, ik pak hem vast en hij sterft in mijn armen. Ik raak volledig in paniek. Schreeuw, nee Gismo, blijf hier. Har belt de dierenarts en hij is in 5-10 minuten hier. Maar er is niets meer wat hij kan doen als alleen maar de dood van mijn beste vriend, mijn maatje, mijn alles vast stellen. WAAROM???😭😭

lieve schat van mij ik mis je zo. Het ging me allemaal te snel. Ineens was je weg. Ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om deze bladzijde naar hemel honden te slepen. Nog niet. Dan lijkt het een klein beetje of je nog bij me bent.

Ooo Gismo wat mis ik je toch😭😭 Ik kan het maar niet vatten. Ik kan er ook niet aan wennen. Het is zo leeg zonder jou.

21-07-2020

Een prachtig cadeau gekregen van Mireille. Kleine Gismo 😍😍💖💖 Ik ben helemaal onder de indruk. Wauw, wauw en nog eens wauw. Merci beaucoup Mireille 😘😘😘 Hij krijgt een heel mooi plekje in huis💝 

 

Geronimos Place