Mowin

                                                                                     MowinBink_Ooievaar

(Wise Mowin vom Rosendahl)

                                                                               17-05-2017

Mama van Mowin : Tiaamii Odet vom Rosendahl

Papa  van Mowin : Gismo Bär vom Ermstal

Geboorte gewicht : 650 gram

Roepnaam : Mowin

Kleur: Bruin

Mowin heeft  2 broertjes, 1 bruin en 1 zwart en 4 zusjes, 1 bruin en 3 zwart.

We gaan natuurlijk heel vaak op kraam visite, het is zo geweldig om dit prachtige nestje te bewonderen. Ben zo trots op Gismo. Dat heeft hij toch weer mooi voor elkaar.

01-07-2017 Vandaag maken we de definitieve keuze, welk klein mannetje komt naar Munstergeleen en gaat deel uitmaken van ons gezin???

Heel erg moeilijk, ze zijn allemaal zo leuk, maar uiteindelijk valt de beslissing. Ook Sven en Miranda hadden deze jonge man voor ons in gedachte ( toeval bestaat niet ) vanwege zijn karakter. Het kleine mannetje met het witte sterretje op zijn borst gaat verder door zijn leven onder de naam, Mowin. We zijn helemaal happy. 29-07 Weer gaan kijken naar onze kleine man. Wat is hij toch leuk. Har is al helemaal verliefd op onze nieuw gezinslid 09-08-2017 Samen met Miranda, Whoopy en Mowin naar de dierenarts voor hun entingen. Zo leuk dat we in dit soort dingen zo worden betrokken door Sven en Miranda. Mowin is een kleine aansteller. Hij jammert als hij zijn spuit krijgt maar eet wel eerst de koekjes die hij van de dierenarts krijgt.Glimlach Whoopy daar in tegen geeft geen krimp. Langzaam aan kunnen we aftellen, ook al gaat het wachten lang duren. Er zijn al een paar pupjes opgehaald door de nieuwe eigenaren en het is nu een heel stuk rustiger.  We besluiten om niet meer te gaan kijken tot we hem kunnen ophalen en de due date is …. 30-08-2017!!! 30-08-2017 Eindelijk is het zo ver en gaan we onze grote kleine man halen. Auto rijden vindt hij helemaal verschrikkelijk en hij piept ook de hele weg. Dan is een uur rijden toch lang pff. Bij thuiskomst gaan we gewoon met hem naar binnen en dat gaat perfect. Jan en Beppie komen kijken en ze hebben koekjes gebakken om hem welkom te heten. Zo bijzonder en leuk gedaan. Dank jullie hiervoor, dit was super leuk en lekker. Mack vindt hem niet leuk en negeert hem, loopt weg en wil alleen nog maar binnen liggen. Gismo staat ook iedere keer op als Mowin in de buurt komt. Ook Gismo is niet blij met ons nieuw familie lid. Nero is van de jongens de enige die het helemaal geweldig vindt. 

2+3-09-2017 We krijgen nogal wat kraanvisite in dat weekend, Jan & Marianne. Wim & Renate. Jan & Beppie. An. Marcel, Inge, Maartje & Lieke. Tiny & Rie. Wiel & Marianne en Jill natuurlijk. Dat kleine monster wordt al behoorlijk verwend. 04-09-2017 We beginnen vandaag meteen met ringtraining met Mowin. Hij vindt het maar niets. Daar krijgen we nog een karwei aan.

05-09-2017 Begint Jill met de puppy cursus. Ze doet het heel erg goed met Mowin en die 2 is dikke mik. Dat gaat helemaal goed komen. Jill werkt ook veel met Mowin en dat is heel erg leuk om te zien. Is voor allebei goed!! 11-09-2017 Ring training vandaag. Mowin moet in de auto en dat haat hij gewoon, de hele weg piept hij en dan is een weg lang pff. 15-09 Mowin en Nero zijn dikke vrienden. Alles doen ze samen, helemaal geweldig. Mowin doet alles wat Nero doet, dus ook dingen die we eigenlijk liever niet hebben…. maar goed, dat hoort er ook bij. 16-09-2017 Vandaag gaan we met Mowin naar het Wildgehege Gangelt. We lopen een stuk en laten hem kennis maken met de wilde dieren. Daarna gaan we nog een terrasje pikken. Wat is hij toch lief. Gaat lekker liggen kijken wat er allemaal om hem heen gebeurt. 18-09-2017 Vandaag tilt hij al de eerste keer zijn pootje op. Ik ben met Mack en Mowin samen gaan lopen en dan staan ze naast elkaar te plassen met het pootje omhoog, een grote en een kleine manKnipogende emoticonKnipogende emoticon, ziet zo schattig uit. 20-09-2017 De hele bende gaat vandaag naar Ym om eens lekker te wassen. Voor Mowin de eerste keer en dat vindt hij alweer NIET leuk. Ja jongen, je moet er maar aan wennen.

22-09-2017 Mack krijgt een nieuw bedje en de 2 kleintjes moeten natuurlijk even passen 29-09-2017 Het eerste tandje gevonden. Hij is goed aan het wisselen en ook zijn vacht begint goed los te laten. 10-10-2017 We nemen vandaag afscheid van Mack.    Gebroken hartGebroken hart  Ook Mowin neemt afscheid en dat doet hij op een hele gevoelige manier. Hij loopt naar Mack en likt over zijn hele kop. Zo aangrijpend om te zien. Huilende emoticonHuilende emoticonHuilende emoticon Nooit verwacht van deze kleine kerel. 13-10-2017 Weer een tandje gevonden. In totaal hebben we er 5 gevonden. 24-10-2017 Puppy examen. Wauw wat doen Jill en Mowin het goed. Zo trots op deze 2 spetters. ze zijn een echt dreamteam Rood hartEmoticon die geheimen verteltEmoticon die geheimen verteltRood hart. Met vlag en wimpel slagen ze. Mowin krijgt zelfs voor en paar oefeningen een 5+ zo goed doet hij het. Alleen 1 oefening wil er niet in en dat is NEE. Bij de nee oefening mag hij geen koekjes zomaar pakken. Nou geloof me maar, dat zal Mowin nooit leren. Hij is een echt vreet monster Emoticon met brede lachEmoticon met brede lach.

26-10-2017 Lekker een stuk gaan lopen met onze 2 “kleintjes”. Ze zijn het liefst de hele dag samen. Zo leuk en lief voor elkaar.

28-10-2017 Nero en Mowin hebben vandaag goed huis gehouden in onze tuin. Heel veel planten uitgetrokken en heel wat gaten gegraven, want de wortels moeten er natuurlijk ook uit. WoedendWoedend Stel je voor ze schieten weer uit, kunnen ze weer van vooraf aan beginnen. De hele tuin is dus gebarricadeerd vanaf nu. Zelf zitten ze ook helemaal onder de modder, dus heren dat wordt wassen en kammen. Stelletje viezeriken !!Daarna maar slabbers om gedaan.

Niet leuk hé jongens. Dat vond ik ook niet, toen jullie in de tuin bezig waren!!

 De zand hangt nog in zijn gezicht  30-10-2017 vlug een paar foto’s gemaakt voor we naar de cursus gaan.   31-10-2017 Vorige week een prachtig tuigje gekocht voor Mowin. Maar Mowin vond het niet mooi, wel lekker pffff. Maar weer een nieuw besteld    13-11-2017 Bij thuiskomst van het werk, onaangenaam verrast door de sneeuw in de garage!! Mowin heeft de halve mand van Nero gesloopt. Wat is hij toch stout. Ben zo boos maar mag niet straffen, want het heeft geen enkele zin . 26-11-2017 Met Mowin naar Den Bosch voor zijn eerste show. Hij doet het geweldig. 1ste plaats bij de reutjes  en na het afkampen met het teefje, de beste pup bij de Newfoundlanders.  Heel erg trots. Tenslotte is hij pas  6 maanden en 9 dagen jong.  Een prachtig keurverslag gekregen. Wel kennelhoest mee naar huis genomen. Huilende emoticon Huilende emoticon

10-12-2017 De eerste sneeuw van deze winter. Voor Mowin de eerste keer sneeuw gezien. lekker gaan lopen met z’n alle. Heerlijk, Mowin en Nero zijn echt 2 jonge honden, helemaal uitgelaten. Zelfs Gismo voelde zich weer “kind” Knipogende emoticonKnipogende emoticonKnipogende emoticon  Wat hebben we weer genoten.

25-12-2017 Onze jongens zijn weer een paar dagen bij ons en dat is altijd genieten, zeker voor onze mannen.  Ylian en Mowin zijn ook dikke knuffel vriendjes. Ylian gaat zelfs mee wandelen en dat is al lang niet meer gebeurd.

01-01-2018 De nacht is goed verlopen, gelukkig. Ik was een beetje ongerust over Mowin, maar wat ben ik trots op onze kleine grote man. Wat heeft hij het toch goed gedaan. Gismo lag lekker rustig in de gang te slapen en is heel onbewogen het nieuwe jaar in gegleden. Nero ligt in de keuken en laat het ook allemaal over zich heen gaan. Kijkt nog niet eens op of om. Mowin ligt dan in de keuken en dan weer eens even knuffelen bij ons en dat is het. Soms kijkt hij eens op, zo van wat is dat voor een lawaai en dan is het ook weer goed. Een plasje doen buiten wil hij niet. Maar goed dan wachten we gewoon tot de knallenrij zover voorbij is. Ben heel erg trots op mijn mannen. 03-02-2018 Jill & Mowin hebben vandaag het puber examen gedaan. Volgende week krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn of niet. Als die 2 nog niet geslaagd zijn , dan weet ik het niet meer. Ze doen het zo super goed samen!! Ben trots op deze 2 kanjers.

     

04-02-2018 Ook Mowin moet het nieuwe bed van Nero uitproberen. Het staat nog steeds in de eetkamer want we vertrouwen Mowin nog niet helemaal met zijn sloop neiging.

15-02-2018 Met Mowin naar de dierenarts geweest om bloed af te nemen voor DNA voor de Duitse DNA database. Gewicht 55,5 kg. Wat een aansteller is hij toch. Guido heeft zijn poot nog niet vast en hij jammert al. Hij werkt absoluut niet mee. Petra, de assistente moet erbij komen om hem vast te houden. Met 3 man moeten we hem vast houden zodat Guido bloed af kan nemen. Watje !!!!  Nou dat heeft hij echt niet van zijn vader!!!  11-03-2018 Mowin loopt vandaag in Offenburg de 1ste keer show in de jeugd klasse. Sven brengt hem voor, dus lekker voor mij geen stress. Hij doet het geweldig en loopt een prachtige 4de plaats. Hij is de jongste in zijn klasse en op deze leeftijd is 1-2 maanden heel veel. Ik ben heel erg trots op mijn kanjer. Dank je wel Sven voor de perfecte Handling.

19-03-2018  Met de hele bende een flink stuk gaan lopen. Heerlijk gewoon even niets als alleen met onze mannen. Zo genieten. Jill was mee en er moesten natuurlijk foto’s worden gemaakt. Zeker van de 2 partners in crime   Nero & Mowin. Zo’n maffe foto

11-05-2018 We rijden naar Dortmund om Mowin daar te showen. Maar Mowin vindt het NIET leuk in de auto. Ik zit hier maar alleen achterin en krijg geen aandacht.  Ik arme hond

Foto’s gemaakt van papa Gismo en zoon Mowin, 17-05-2018 Mowin vandaag zijn 1ste verjaardag . Proficiat lieve schat. Love You so much Al zijn zusjes en broertjes ook een hele fijne verjaardag

01-06-2018 Lekker stuk gaan lopen met onze 2 kanjers. Het zijn zulke dikke vrienden. Als de 1 mee mag en de ander niet, is er onrust, gejank en wordt er gekrabd aan de deur. Ze kunnen maar moeilijk zonder elkaar. Zo leuk  

03-06-2018 En natuurlijk gaan we ook met de hele bende op de foto. We gaan niet meer zo ver met Gismo. Zeker niet als het boven de 20 graden komt. maar vandaag kon het en het ging heel erg goed.

21-06-2018 Vandaag heeft Mowin er een nieuw vriendje bij gekregen. Zijn naam is Raff en is een half broertje van Mowin. Mowin vindt hem geweldig. Speelt veel met hem en laat hem lekker met rust als hij niet wil. Zo leuk om te zien. Mowin is echt de grote broer van Raff. Hij is zelfs een heel stuk rustiger geworden.

14-07-2018 Het is heel erg warm en we proberen zoveel mogelijk te gaan zwemmen met de jongens om verkoeling te zoeken. 04-08-2018 Het is en blijft heet. De jongens hebben het zwaar. We lopen maar kleine stukjes maar voor de jongens is dat eigenlijk niet zo goed. Ze bouwen ook geen spieren op, op deze manier. Mowin ligt heel veel binnen bij de airco. We laten ze ook zo veel mogelijk met rust. Mowin is zo verschrikkelijk lief, maar altijd een beetje onzeker. Wat ben ik toch gek op deze kanjer.Rood hartRood hart

05-08-2018 we proberen foto’s te maken van de hele bende en dan van de 2 broertjes apart. Mowin is eigenlijk veel te lief voor Raff. Alles, maar ook echt alles laat hij toe van die kleine rotzak Emoticon met ontblote tandenEmoticon met ontblote tanden. Soms grijp ik in, dan doet Raff hem ook pijn en daar is Mowin veel te lief voor.

Zo mooi geworden. 09-09-2018 Geweldig om te zien, hoe Mowin met Raff speelt. Zo leuk om te zien. Die 2 gaan steeds meer met elkaar spelen en ravotten. Emoticon die geheimen verteltEmoticon die geheimen verteltEmoticon die geheimen vertelt Ze worden een echte dikke vrienden.

 

15-09-2018 Met Mowin en Nero gaan lopen en onderweg moeten ze even de schapen begroeten. Zwart schaapZwart schaapZwart schaap Dit heeft Nero altijd al gedaan en Mowin heeft dat van hem afgekeken. Zo leuk als de schapen dan ook komen.

27-10-2018 Vandaag gaan we zwemmen met Mowin. We vinden het heel erg belangrijk om met ze te werken en omdat we op dit moment geen cursus doen met Mowin, willen we hem wel en bezig houden en met hem werken. Zwemmen is natuurlijk ook heel goed voor zijn spieren ed. Hij vindt het niet geweldig maar we gaan toch volgende week weer proberen.

03-11-2018 Weer gaan zwemmen met Mowin. Dit gaat hem niet worden. Hier straffen we hem alleen maar mee. Hij vindt het echt niet leuk,Bedroefde emoticonBedroefde emoticonBedroefde emoticon dus we gaan niet meer. Heel jammer. Maar het belangrijkste is dat hij het leuk vind en dat is absoluut niet zo. Vanaf nu ga ik geregeld alleen met Mowin een uur lopen. Onderweg doen we dan wat oefeningen en dan werk ik toch met hem. Mowin geniet van deze, speciale Mowin, momenten en ik ook. Hij is geweldig om dit met hem samen te doen. Eindelijk heb ik iets gevonden om met  Mowin samen te doen en te genieten. Mijn lief, onzeker, lekker manneke Rood hartRood hartRood hartRood hartRood hart.

30-11-2018 Als ik met Mowin alleen ga lopen is het echt Quality Time. Zo genieten we samen van onze uitjes. Hij rent dan over de velden en komt mij dan uitdagen om mee te spelen of te rennen. En dat doen we dan ook. Dit is genieten, genieten en nog eens genieten. 17-12-2018 Met Mowin naar de dierenarts. Arme kerel heeft zijn ogen en oren ontstoken. Zo zielig. Was in het weekend ook al aan de diarree. Gelukkig geen koorts. Ook nu weer, zo ongelooflijk lief. Alles laat hij maar over zich heen komen. 19-01-2019 Met Mowin naar Gangelt naar het wildpark geweest. Wat is het toch jammer dat dit manneke zo onzeker is. Hij kan maar zo moeilijk genieten op deze manier. Mowin heeft altijd zo’n lange aanloop tijd nodig voor dat hij een beetje gewent is. Heel erg jammer, zeker voor hem zelf. De dieren in het park helpen hem weer een beetje op de goede weg

22-01-2019 De eerste sneeuw is vandaag gevallen en wat is er weer veel plezier.                                                                                                                                                          

Vandaag ben ik met Mowin aan de balans training begonnen. Ook hier weer heel onzeker maar hij doet het allemaal. Van onzekerheid plast hij zelfs 2 x binnen. Zo zielig, maar dan gaat het in eens ook weer heel erg goed. Hij gaat het zelfs leuk vinden.  

01-02-2019, Met Mowin en Raff naar Sven en Miranda om ze mooi te maken voor de show zondag in Eindhoven. Wat is Mowin toch een mooie kerel aan het worden. Het gaat langzaam maar hij wordt wel ontzettend mooi.

Sven gaat Mowin showen zondag. Mowin is door zijn onzekerheid niet zo makkelijk in de ring. Sven kan dat gewoon beter aan, eerlijk is eerlijk. Mowin ziet in Sven ook nog steeds zijn eerste baasje en voelt zich goed op zijn gemak bij Sven. Nou aan deze  2 knappe mannen in de ring zal het dus niet liggen. Zet hem op mannen Rood hartRood hartVingers gekruist. 03-02-2019 Een prachtige 2de plaats hebben de mannen gelopen. Wat een prachtig keurverslag. Zo trots.Lachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollen

17-02-2019 Knuffel moment met Jill

 

20-02-2019 Mowin is geslaagd voor de balans training. Hij heeft het zo super goed gedaan. Moest er even inkomen maar iedere week ging het een beetje beter. Hij, en daarmee ik ook, ging er van genieten. Zo jammer dat het alweer om is. Maar het manneke heeft er wel weer een certificaat bij. Super trots op mijn spetter. Jill kwam nog kijken en aanmoedigen.

29-03-2019 Jill gaat geregeld een stuk lopen alleen met Mowin. Die 2 samen is zo’n grote liefde, prachtig gewoon.

21-04-2019 Een prachtige heel succesvolle paas zondag in Goes?? Wise Mowin Vom Rosendahl beste reu tussen klasse en CAC-CACIB ????en Raff van de Bloemenjungle beste jeugdhond????

Mowin heeft het zo ongelooflijk goed gedaan. Hij gaat niet graag op show, maar doet het desondanks helemaal super. Zo trots op deze kanjer.

27-04-2019 Na de cursus hebben we ze alle 4 op tafel gehad en zijn ze weer allemaal prachtig mooi. Jill moet dan foto’s maken. Dus terwijl Har en ik Gismo en Raff nog kammen, maakt Jill foto’s van de Mowin en Nero.

En ik moet zeker toegeven dat de foto’s prachtig zijn. Goed gedaan lieverd. Ik ben trots op je en ik weet zeker dat Mowin ook trots op je is.                    11-05-2019 Is er 1 verdrietig, zoekt hij steun bij de ander. Hoe lief is dit.

17-05-2019 Hiep, Hiep Hoera, vandaag is onze kanjer al 2 jaar. Hij is zo mooi geworden, natuurlijk nog volop in ontwikkeling maar zo mooi en zo ongelooflijk lief. Mowin is een echte kanjer.

01-06-2019: Mowin en Jill zijn geslaagd voor het examen EG. Heel trots op deze 2 kanjers. 02-06-2019: Ook Mowin krijgt een algehele mondverzorging van Raff. Hij kan Mowin niet met rust laten. Vaker haal ik Mowin binnen zodat hij even rust heeft van deze verveelzak ????

21-06-2019: Naar Reiner en Roswitha met Gismo en Mowin. Heel bewust Mowin meegenomen omdat er veel trappen zijn en Mowin daar best wel bang voor is. Mowin is nog steeds erg onzeker en vindt nieuwe dingen altijd eng. Eens zien hoe het gaat. 22-06-2019: Het gaat moeizaam met de trappen op en af. We laten hem zoveel mogelijk met rust en dwingen hem niet. Hij moet zelf komen. We zitten buiten op het terras boven en ineens komt Mowin ook naar boven. Zijn knuffel drang heeft het ( gelukkig ) gewonnen van zijn angst. Zo trots op mijn kanjer. De buiten trappen zijn geen probleem meer maar binnen is een ander verhaal. Dat is en blijft eng. Maar zelfs daar loopt hij naar beneden en naar boven. 04-07-2019: Heerlijk gaan lopen met Mowin, Jill en Raff. Mowin loopt de hele weg los en hij is gewoon super lief. Later mag Raff ook even los en samen door de velden laten razen. Heerlijk koppel deze 2 kanjers  30-08-2019: De meisjes van mijn werk komen honden knuffelen. Ze zijn allemaal super blij met zoveel geknuffel. Zeker Mowin is super blij met zoveel aandacht. Hij is ook niet meer weg te slaan bij Pleun. Super leuk en gezellig, zeker voor deze knuffel kont. Super avond gehad. Hopelijk tot gauw. Zeker namens Mowin. 06-09-2019 : We gaan met de hele bende op vakantie.  We rijden met 2 auto’s naar Appelscha.  1 auto voor de jongens en 1 auto voor de bagage. Wat heb je veel nodig als je met 4 jongens op vakantie gaat. We blijven 1 week in een huisje van Easterwood. Huisje klein maar leuk en tuin, groot, goede omheining en geweldig voor de jongens om te spelen. Geweldige locatie.  Wat een leuke week hebben we gehad met de hele bende. Zeker voor herhaling vatbaar. Heel veel gewandeld met Mowin en wat heeft dit manneke weer genoten. Prachtige tuin waar hij geweldig heeft gespeeld. 22-09-2019 Vandaag hadden Tiny en ik een hele leuke workshop honden speeltjes maken. Super gezellig en hele leuke speeltjes gemaakt. Maar de thuis komst was het leukst van alles. Wat een blijschap en wat een plezier hebben ze weer gehad. 15-10-2019: Ik ben even boven en als ik beneden kom ligt onze kanjer zo heerlijk opgerold te slapen. Daar moet ik een foto van maken. Heerlijk gewoon.

27-10-2019: Mowin gekamd. Jetje wat een haren komen daar uit. 3 uur bezig geweest en 2 emmers haren eruit gehaald. Wat is hij toch prachtig??.  Hier moet ik foto’s van maken. Zo lief en zo makkelijk. Hij ligt op de kam tafel en laat alles zo over zich heen komen. Ik hou zo veel van deze kanjer??.

25-11-2019 Omdat het lopen steeds moeilijker wordt, gaat Jill veel met de jongens lopen. Zeker met Mowin en dan komt ze altijd terug met prachtige foto’s. Alleen wil Mowin niet zo graag op de foto?? Hij gaat dan heel raar staan of gek doen. 

04-10-2019 Deze foto mag natuurlijk niet ontbreken. Mowin en Raff. Het zijn vrienden voor het leven??. Wat is dat toch geweldig, Mowin die wat van het drukke van Raff krijgt en Raff die wat van de rust van Mowin overneemt. Zo blij met deze 2 kanjers?? Ook zie ik Gismo in allebei terug. Dat is zo mooi als je 2 zonen hebt van je eigen kanjer. Heel erg blij met deze 2 kanjers. 09-12-2019 Wat is het toch een rot weer. Het regent allen nog maar☂☂ De jongens zijn constant nat en kammen is daardoor ook lastig. Maar dat vinden ze helemaal niet erg. Ze spelen en ravotten er lustig op los.

11-12-2019 Mowin en Nero liggen altijd bij elkaar. Slaapt de 1 binnen dan de ander ook. Ze zijn ook het liefst heel kort bij elkaar. Nog liever, tegen elkaar aan.???

17-12-2019 En na het spelen en het rusten moet er natuurlijk ook gesnoept worden.

??

19-12-2019 We hebben het boek?? The world of Newfounlands vandaag met de post ontvangen. Ja,Jippy, Mowin staat erin??Zo trots op mijn kanjer??

26-12-2019 Dan komt Jill binnen met een hele hoop kado’s ???voor de jongens. Ze zijn natuurlijk heel erg blij met alles. Nero en Raff gaan meteen naar buiten maar Mowin blijft lekker binnen spelen en knuffelen.

 

???????????

 

27-01-2020 Jill gaat een stuk met Mowin lopen en natuurlijk moeten er foto’s ??worden gemaakt.

 

???????????

04-02-2020 Mowin is heerlijk buiten aan het spelen. Hij is niet zo’n speler, dus is altijd dubbel genieten als hij eens even uitgelaten te keer gaat.

13-02-2020 Even een lekkere verwen dag voor  Mowin. Lekker in bad??en dan drogen, kammen en knippen. Hij vindt ook echt alles goed. Wat een ongelooflijk lief karakter heeft deze kanjer.Ik hou zo verschrikkelijk veel van Mowin. Ik smelt al als ik naar hem kijk. De uitstraling van dit manneke is allen maar liefde??

 

14-02-2020 Een tas en portemonnee  laten maken voor Jill met het prachtige hoofd van Mowin erop. Happy Valentijnsdag ??

18-02-2020 Na het spelen en na het slapen moet er natuurlijk ook gesmuld worden.            23-02-2020 Mowin is zo ongelooflijk lief. We mogen ook ons ze stem niet verheffen?? tegen hem, want dan weet hij zich geen raad meer. Het liefst is hij de hele dag binnen en wordt geknuffeld. Hij zal ook nooit kattenkwaad uithalen of je op de proef stellen. Hij is alleen maar lief ??28-02-2020 Het is al een hele tijd echt rotweer ☔☔Het blijft maar regenen. Ik heb er zo genoeg van. De jongens zijn altijd door en door nat. Niet dat hun dat iets uitmaakt. Integendeel denk ik. ???

 

08-03-2020 Zit ik lekker een boterham te eten krijg ik gezelschap van Mowin. Ik wil ook wel een stukje brood? Zo’n koppie kun je toch geen stukje brood weigeren? 

21-03-2020 Nu kan ik helemaal niet meer lopen. ??In de gips en ook nog geen loop gips. Niets kan als je op krukken loopt, Ook kammen gaat niet. Maar we hebben de hulp troepen ingeschakeld???? Gaat natuurlijk niet zoals ik het zelf doe maar ben blij dat Har het even van me over neemt.25-03-2020 We hebben eindelijk een beetje normaal weer. Dus er kan weer gespeeld worden en ik kan tenminste eens naar buiten hobbelen om te kijken en mee te genieten. 31-03-2020 Het is heerlijk weer maar Mowin ligt al de hele dag bij mij binnen. Ooo wat geniet ik toch van deze lieverd??? Ik kan gewoon smelten als ik naar hem kijk.02-04-2020 En als je hard hebt gewerkt??? moet je even uitrusten .

08-04-2020 Mowin begint steeds vrijer te worden. Hij speelt meer en eindelijk begint hij ons, Nero en Raff ook uit te dagen om te spelen. Zo leuk. Heeft Raff misschien toch wel een goede invloed???                                                                                  10-04-2020 Hij wordt steeds vrijer. Zo leuk, het is net of hij nu pas begint hond te worden.??  15-04-2020 Maar Mowin blijft wel nog een lekkere knuffel kont.

 

18-04-2020    Eindelijk kan het bedje van de zolder af en naar beneden. Het is splinternieuw maar stond al 2 jaar op zolder. Het was heel erg duur en speciaal voor Mowin. Maar omdat Raff altijd alles kapot maakte is het op zolder beland. Mowin is er heel erg blij mee.  20-042020 We trekken vandaag Mowin een flinke jas uit. Pff wat komt daar weer een haar uit.

 

26-04-2020 Vlug even een foto gemaakt van Nero en Mowin. Ze zaten zo leuk naast elkaar en dan moet je vlug zijn. Maar het is gelukt.Kanjers??

 

02-05-2020 We zitten Tv te kijken en er zijn van allerlei dieren geluiden. Opeens beginnen apen?? te schreeuwen en dat is wel interessant. Vlug opstaan en meekijken wat er allemaal aan de hand is.?? 

07-05-2020 Voor allemaal een lickimat besteld en wat voor een succes is dat. Daar zijn ze wel even mee bezig. 

?? 11-05-2020 Het is nu minder warm en dan hebben de jongens weer meer energie. Ze zijn heerlijk aan het spelen samen. Hier geniet ik zo van. Ik loop naar binnen om de foto camera te halen en dan denkt Mowin, ooo daar moet ik heen. Lekkere knuffel van ons. Dat gaat niet zonder gekke bekken te trekken??

17-05-2020 Hiep hiep hoera,??? 3 jaar alweer deze spetter.??Nog steeds ben ik helemaal?? verliefd op dit manneke. Hij zo ontzettend lief. ??Soms moet ik mezelf knijpen, omdat het niet te vatten is dat een hond zo lief kan zijn. Maar vandaag vieren we zijn 3de verjaardag. Natuurlijk met kroon en met taart.?? Gefeliciteerd lieve schat van ons. We hopen nog heel veel jaren van jou te mogen genieten??? De taart was heel erg lekker zo te zien. ??

31-05-2020 Mowin heeft lekker gesmuld van yogurt met fruit. Als de borden of bakken al komen weten ze niet hoe gek dat ze moeten doen. Heerlijk als ze zo kunnen genieten.😋😋 Zeker Mowin, hij is een echte bourgondiër. Lekker eten is zijn hobby🤣🤣.Als ik zie hoe hij geniet, geniet ik ook💙💙

02-06-2020 Hoe leuk is dit, hebben we plotseling een fotowedstrijd gewonnen. En de winnende foto 📷📷📷 is :

Zeg nu zelf, dit is toch ook een geweldig plaatje.😜😜11-06-2020 Mowin kan zo heerlijk spelen. Hij is zo lief en zo vertederend.  😍 Wat hou ik toch veel van hem 💙💙17-06-2020   Mowin ligt steeds vaker ergens onder. of hij dat als bescherming ervaart of zo. ik weet het niet, maar het is wel heel erg aandoenlijk

25-06-2020 Dan wil ik naar buiten lopen en zie deze spetter zo liggen op zijn vaste plekje in de deur opening. Hier smelt ik van 😍😍😍 Hij is zo lief, zo leuk en zo vertederend. Hier moet je toch gewoon van houden

08-07-2020 Dan ligt de hele bende heerlijk uit te rusten bij elkaar. Wat ben ik toch dankbaar voor mijn heerlijke trio

10-07-2020 Met Mowin bij de dierenarts geweest voor een enting 💉💉en hij is weer helemaal goed gekeurd. Ogen, oren nagekeken, Hart en longen geluisterd🩺🩺 en alles is perfect. Niet te dik en niet te dun.⚖⚖ dus hij kan er weer even tegen. 💙💙💙

Ik kijk even de mail na en dan krijg ik zo’n mooie verrassing te zien. Een vooraankondiging van de titelpagina  van Unser Bär 4/2020. 😍😍😍 Hoe trots kan een mens zijn. Mijn jongens op het titelblad 😃😃😃Jippie

23-07-2020 Ik heb een waterfontein besteld en hoopte dat dat lekkere verkoeling zou geven aan de jongens. Nou voor Nero en Raff is dat ook zo maar Mowin wil absoluut niet nat worden.😏😏 Zo jammer. Hij gaat wel kijken, is dus toch wel een beetje nieuwsgierig maar hij gaat er niet in. Dus we hebben altijd een droge hond🤣🤣 

24-07-2020 Ben ik Mowin aan het kammen, komt Nero vervelen want hij wil gekamt. Ik probeer hem weg te jagen maar hij gaat gewoon op Mowin liggen. Grapjas

27-07-2020 Het voordeel, dat Mowin wel nieuwsgierig is maar niet nat wil worden, is dat hij staat te kijken en ik dan hele leuke foto’s van hem kan maken. 31-07-2020 Vandaag is het yoghurt met appel dag. Wat een smullerij is dat😋😋 Mowin gaat ook nog even de bakken van de andere na om te kijken of er niets is overgebleven. 01-08-2020 Marianne en Jan komen lekker bij ons barbecueën🥩🥩 en ze hebben een varkentje meegenomen voor de jongens. Nou dat is een erg geslaagd speeltje. Mowin en Raff vinden het fantastisch. Zo leuk om die 2 daar mee te zien spelen. Hopelijk is het een lang leven beschoren. 😂😂

06-08 Het is en blijft heet.🌞🌞 Mowin ligt de hele dag binnen in het gangetje bij de WC. We gaan maar kleine stukjes lopen, want het is te heet om ver te gaan. De jongens spelen ook helemaal niet. Mowin wil ook niet in het water om even af te koelen. De watersproeier gaat aan en Mowin is weg🤣. Later als het water uit staat komt hij wel even kijken. Is het toch nog fris aan zijn voetjes. Als Raff kletsnat op of tegen hem aanspringt, gromt hij tegen Raff. Hij wil NIET nat worden. Zo jammer voor hem, hij kon anders ook lekker even afkoelen. 13-08 Een grote bad gekocht en we proberen of Mowin hier in wil. Nee, nee en nog eens nee. Jammer maar dan moet hij het zelf maar weten. We willen absoluut niet dwingen. Hij gaat nu wel kijken als Nero en Raff er in zijn en is ook niet meer zo bang om een druppel water op zich te krijgen. 

15-08 Soms daagt hij Raff zelfs uit om te komen spelen als Raff in het bad is. Mowin begint het ook steeds leuker te vinden maar wil er nog steeds niet in. Maar wie weet, langzaam aan gaat hij er steeds meer heen en vindt hij het ook interessanter.  

01-09-2020 Het is genieten en nog eens genieten om ze samen te zien spelen. Zo leuk. Wat kan ik daar van genieten als zelf ook zo genieten😍😍😍Ook Mowin doet steeds meer mee en geniet er nu ook van. Hij is zo ongelooflijk leuk. Ik ben zo gek op dit manneke💖💖

16-09-2020 Met Mowin naar Renate en Wim gereden. Eerst even een bakje gedaan☕☕ en toen een lekker stuk gaan wandelen. We zijn daarna nog heerlijk gaan lunchen. Mowin is zo ongelooflijk lief geweest. Zo trots op mijn kanjer💝💝 Wat een heerlijke dag hebben we gehad. Genoten van en met mens en dier. 26-09-2020 De peren 🍐🍐zijn rijp en af en toe valt er een van de boom. Dan rennen ze alle 3 daarheen om te kijken wie de peer te pakken krijgt🤣. Mowin is daar heel slim in geworden en heeft heel vaak de peer te pakken. Hij gaat dan op hun bankje liggen om lekker te smullen en Nero en Raff kunnen alleen maar toe kijken😏😏

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum
  Gewicht   Leeftijd
         
17-5-2017   650 gram   Geboorte
15-7-2017   10800 gram   8 weken + 4 dagen
30-7-2017   13600 gram   10 weken  + 4 dagen
13-8-2017   16500 gram   12 weken + 4 dagen
3-9-2017   23 kg   15 weken + 4 dagen
8-10-2017   33,8 kg   20 weken en 4 dagen
5-11-2017   40 kg   24 weken en 4 dagen
1-12-2017   44 kg   6½ maand
16-1-2018   52 kg   8 maanden
15-2-2018   55,5 kg   9 maanden
19-10-2018   63 kg   17 maanden
17-12-2018   65 kg   19 maanden
09-05-2019   67 Kg   Bijna 2 jaar
08-11-2019   70kg   2½ jaar
10-07-2020   67 Kg   3 jaar
         
         
         
         
         
         

Geronimos Place