Raff

Raff

(Raff van de Bloemenjungle)

25-04-2018

Mama van Raff : Roosje van de Bloemenjungle

Papa  van Raff : Gismo Bär vom Ermstal

Geboorte gewicht : 642 gram

Roepnaam : Raff

Kleur: Bruin

Raff heeft 2 broertjes bruin, 4 broertjes zwart en 2 zusjes zwart. Raff is geboren op 25-04-2018, de 9de verjaardag van zijn papa Gismo en er zijn 9 pups geboren. Als dat niet voorbestemd was, dan weet ik het ook niet meer. Har en ik waren allebei meteen verliefd op Roosje toen we haar de eerste keer zagen. Allebei hadden we zoiets van, zullen we wel of zullen we niet, voor een pup gaan uit deze prachtig mooie combinatie. Maar goed, ons Newfoundlander bloed, kruipt waar het niet gaan kan, dus Raff is ons nieuw familie lid.   29-04-2018 Prachtig leuke kaart gekregen van Renate en Wim. Zo leuk, zo lief Rood hartRood hartRood hartRood hart

02-06-2018 Vandaag was het eindelijk zo ver. We zijn met Maartje en Lieke naar Louise en Ad gereden. We gingen vandaag met z’n viertjes de keuze maken. Moeilijk, moeilijk!!! Voor Maartje en Lieke was het al heel erg snel duidelijk, wie er naar Geronimo’s place moest komen. Har was het meteen met hun keuze eens. Ik moest nog even goed kijken, zowel naar Roosje als naar de broertjes. Maar ook voor mij was het toen wel duidelijk wie er zou komen.

14-06-2018 Naar Wortel gereden om bij Louise en Ad de pups nog eens te bewonderen voor ze naar hun nieuwe families gaan. Wat zijn ze prachtig . Wat een liefdevol nest hebben ze bij Louise en Ad. Dat wens ik alle pups toe

21-06-2018 Met Tiny rij ik vandaag naar Wortel en we komen thuis met een verrassing!!  Een klein bruine verrassing!!   Vandaag stellen we officieel voor : Raff, zoon van onze Gismo. Vanaf vandaag woont Raff ook in Geronimo’s – Place.  We zijn zo blij dat we toch voor dit manneke zijn gezwicht.  We hebben een honden wandel wagen gekocht en zo kan Raff mee wandelen zonder veel te lopen. Hij moet even wennen, maar dan is het karretje helemaal zijn ding. Raff heeft ook een paar knuffels van Louise meegekregen. Daar zit natuurlijk de geur van mama, broertjes en zusjes nog in. Ben er erg blij mee. Geeft zo’n klein manneke toch nog een beetje het vertrouwde van zijn thuis waar we ze toch altijd zo uitrukken Ook een prachtig puppy pakket gekregen. Wauw niet normaal.

Thuis vindt Raff het erg druk en is een beetje angstig. Hij blijft bij mij in de buurt en dan opeens is hij zo moe en gaat lekker slapen. Altijd weer een beetje onrust in het roedel als er een nieuw familielid bijkomt. Maar dat komt zeker weten goed. S’ nachts lekker bij hem op de bank geslapen  , nou ja slapen!!! Raff is lekker rustig, 2 keer wakker en naar buiten voor een plasje. Even knuffelen en hij slaapt weer lekker verder. 22-06-2018 Als Har opstaat ga ik lekker nog even naar boven om te slapen. Dat vindt Raff niet leuk. Hij jammert heel even en als Har hem pakt voor een plasje, een hoopje en natuurlijk een dikke belonings knuffel is het ook weer goed. Hij gooit de drinkbakken de hele tijd om en gaat dan lekker in het water liggen. Zet een paar bakken voor de rest wat hoger.  23-06-2018 Mowin vindt Raff geweldig. Gismo en Nero waren hem het liefst weer kwijt  Mowin speelt veel met Raff, maar soms een beetje te ruw, dan moeten we nog even ingrijpen. Als Mowin met Nero speelt pakken we Raff even weg.  24-06-2018 Van Marij en Al een koekjes bal gekregen. Zo leuk om hem daarmee te zien spelen. Superleuk. Raff in het karretje en Nero samen gaan wandelen. Gaat best goed. Marcel, Inge en Maartje zijn gekomen en ze hebben haring meegenomen voor de jongens. Dat was smullen. Dubbel op voor Mowin en Raff want Gismo en Nero wilde niet. Er wordt weer wat af geknuffeld. De hele tijd bij Maartje op schoot gelegen. 27-06-2018 Denken wij we hebben alles goed gebarricadeerd, Kruipt hij nog ergens tussen door en komt met een doosje muizen vergif naar buiten gekropen. Mowin en Raff lusten dat natuurlijk ook en juist op dat moment komt Har binnen. Pffff dat is nog eens geluk hebben. Alles weg gedaan en de barricade versterkt. Kleine rotzak. 29-06-2018 Met Raff naar Guido geweest, hij was aangenaam verrast door deze kleine man. Raff heeft kennelhoest. 30-06-2018 Naar Texel gereden met Gismo en Raff. Eerste kwartier jammeren in de auto en dan lekker slapen. Wat een lief manneke. Af en toe draait hij zich eens om en slaapt weer lekker door. Onderweg zoekt hij altijd Har op die achter het stuur zit. Beetje voorzichtig dat hij niet te ver gaat. Zo lief. Voordat we op de boot gaan even eruit en wat hebben we bekijks met onze 2 kanjers. Ook op de boot gaat het super. Later een terrasje gaan pikken met Gismo en Raff en Gismo wordt steeds gemakkelijker naar Raff toe.

01-07-2018 Raff is om 4:20 uur al wakker. Raff ik wil nog even slapen!! Maar meneer wil wandelen. Dus opgestaan, Gismo mee en lopen…… Nou ja, Raff ligt natuurlijk te pitten in zijn karretje  We lopen nog een flink stuk en om 6:00 uur liggen we weer in bed. 02-07-2018 Het is warm   ZonZonZon dus Raff loopt maar een klein stukje de rest slaapt hij in zijn karretje ( wat een uitvinding )    S ‘avonds wil hij allen nog maar lopen en helemaal niet meer in zijn karretje. Hij is zo lief.Rood hartRood hart 05-07-2018 Naar het strand met Gismo en Raff. Was helemaal geweldig. De kleine man ging direct in de zee ondanks de golven, maar Gismo daar in tegen, helemaal niet, zoals ik al verwachte.

06-07-2018 Met Gismo en Raff een flink stuk gaan lopen in het bos. Raff heeft een flink stuk gelopen. Daarna nog lekker op een terras gezeten en terug naar het huisje. Geweldige dag gehad. Allebei helemaal totall loss. In de auto kroop Raff zelf in zijn karretje om te gaan slapen. Arme scheet is ook zo moe. 09-07-2018 Alweer thuis is zijn karretje zijn heiligdom. Als we gaan wandelen gaat hij er vanzelf in en als hij er uit wil voor een plasje en een hoopje geeft hij dat prima aan. Dan komt hij eruit, doet zijn ding en gaat er meteen weer in.  Hoe makkelijk is dat ??? 11-07-2018 Nu was hij lang genoeg lief geweest en gaat dingen uitspoken. Bloempotten worden omgegooid, planten kapot gemaakt en zijn tanden gaan overal in. Zoveel mogelijk in veiligheid gebracht voor dit kleine vernielzuchtige monster. 12-07-2018 Jill heeft Raff gewassen, geföhnd en gekampt. Nu is hij weer helemaal fluffy. Hij heeft de stroomkabel van de blower kapot gebeten en die steekt normaal gesproken altijd in het stopcontact. We dachten dat hij er niet aan kon, toch extra uitgetrokken. Hij lijkt wel een kat met negen levens.! Pfff soms vreet hij energie. 13-07-2018 Het is en blijft heel erg warm. Hondenbadje opgezet en hij vindt het geweldig. Raff is een echte waterrat. Dat heeft hij echt niet van papa. Maar natuurlijk moeten de tandjes ook in het bad worden gezet. Ja Raff in een vergiet kan je nu eenmaal niet zwemmen.Lachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollen Dit is niet leuk !!! 20-07-2018 Eli en Sydney komen een paar dagen logeren en dat vinden alle jongens geweldig. We gaan met Nero, Mowin en Raff naar de rode beek om te zwemmen. Wat doet hij dat goed. Zo leuk, hij zwemt of dat hij zijn hele leven nooit anders heeft gedaan. Nero deed dat ook toen hij zo klein was en zwemmen is nog steeds zijn ding.

Bij thuiskomst even in de douche en ook dat gaat perfect. 21-07-2018 Naar Louise gereden met Maartje. Daar kwamen de meeste van zijn broers en zusjes nog eens samen. Was weer super gezellig en heel erg leuk om de mensen te leren kennen die ook een zoon of dochter van Gismo en Roos hebben. Maartje is ook zo lief voor Raff. Hoe ze met hem praat onderweg en hem geruststelt. Wat een schat. Hij is zo goed als zindelijk. Heel soms een plasje binnen maar een hoopje eigenlijk nooit. Die avond komen Rico en Ym eten.BordBord Normaal gaat Romy dan bij de andere oma slapen maar nu komt ze mee. Romy vindt Raff geweldig en Raff is zo rustig bij Romy. Is dit Raff ????

01-08-2018 Het blijft heel erg warm. Iedere morgen vullen we hun badje en Raff maakt er dankbaar gebruik van. Als het te lang duurt voordat we het vullen gaat hij heel demonstratief in een leeg badje liggen. Hij is zo schattig.

04-08-2018 Foto’s proberen te maken van de hele bende. Zo moeilijk. Raff loopt de hele tijd weg. Gismo wil gaan liggen. Mowin kijkt de andere kant op en Nero ligt, zit, ligt. Hopelijk weet hij gauw wat hij nu wil. Ook een paar foto’s van Raff alleen.

05-08-2018 We gaan nog eens proberen om ze op de gevoelige plaat Camera te krijgen. Gaat een stuk beter vandaag

 

Prachtige foto’s geworden. En dan maakt Louise er ook nog een keer zoiets moois van.

Helemaal trots op het resultaat. Gaat goed met de hele bende. Raff heeft zich goed aangepast en Gismo accepteert hem helemaal en met Nero en Mowin is het een groot speel feest. Wat een energie heeft dit manneke.Sarcastische emoticonSarcastische emoticonSarcastische emoticon Zelfs Nero en Mowin krijgt hij uitgeput. 27-08-2018 Vandaag de eerste ring training met Raff. Hij doet het heel erg goed. Lopen gaat goed, staan moeten we nog flink aan oefenen. Maar over het algemeen doet hij het heel erg goed. Is ook lekker rustig , zolang we wachten op onze beurt. 01-09-2018 Vandaag de eerste puppy les. ook dit doet hij weer geweldig goed. Hij is heel erg lief en heeft erg veel aandacht voor Har. Ja voor Har,Lachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollen want hij doet de puppy cursus met Raff.

09-09-2018 Met Raff en Nero naar de hondenplons in Montfort. Nero was er al eerder en geniet met volle teugen. Voor Raff is het allemaal nieuw . Dus afwachten. Hij vindt het leuk maar ook een beetje eng als hij geen bodem meer onder zijn pootjes voelt. Als Nero aankomt lift hij op zijn rug mee. Zo lief om te zien. Nero is zo lief voor Raff.  Maar het gaat steeds beter.

Raff is helemaal kapot als we thuis komen. Pff even genieten van de rust is huis.

Knipogende emoticon

20-09-2018 het eerste tandje gevonden vandaag. Nu gaat het snel met wisselen. gelukkig vallen de scheermesjes er nu uit en krijgt hij “normale” bijtertjes. In het totaal 8 tandjes gevonden. Is best veel.

18-10-2018 We gaan vandaag met Raff naar Iris van Deur voor junior check. Ook Louise komt naar Eindhoven om Raff te zien. Het was ook al weer zo lang geleden, dus veel bij te praten. Hij doet het geweldig bij Iris.Duim omhoog Iris vindt hem heel leuk en mooi. Hij is mooi compact maar zwaar van bone dus goed opletten dat we aan zijn spier opbouw blijven werken. Nou dat doen we wel.

02-11-2018 Vandaag tilt hij de eerste keer zijn pootje op om te plassen. Is altijd zo kostelijk om te zien. Zo’n klein manneke en plassen als een grote jongen. Lachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollen 03-11-2018 Alweer heeft hij kennelhoest. Ook Gismo heeft kennelhoest. Weer aan de antibiotica.GeërgerdGeërgerd                                                    11-11-2018 We gaan wandelen in Brabant met Raff en Nero. Louise heeft een wandeling met de NNFC georganiseerd en heel veel pups gaan mee. Natuurlijk wil ik heel erg graag de pups van Gismo en Roos weer zien. Hoe ze zich ontwikkelen is altijd leuk om te zien. Het is gelukkig droog en het wordt een hele leuke gezellige wandeling. Ook Renate en Wim komen mee wandelen. Super gezellig.

08-12-2018 Vandaag beginnen we met de puber cursus met Raff. Gaat heel erg goed. Ik kan met trots zeggen het beste van allemaal. Hopelijk blijft het zo. 17-12-2018 Raff meegenomen naar de dierenarts om te wegen. Pfff meneer weegt maar liefst 53 kilo. Ben benieuwd naar de eindstand Emoticon die geheimen verteltEmoticon die geheimen verteltEmoticon die geheimen vertelt

Het liefst ligt hij in het bedje van papa Gismo. Zodra hij binnen komt, gaat hij een rondje inspecteren en dan meteen naar bed. Hij is zo leuk. Wordt ook rustiger nu. Rood hartRood hartGelukkig.  Raff heeft heel veel kapot gemaakt. Nu gaat het iets beter, maar af en toe moet er nog iets aan geloven. 23-12-2018. Vandaag lopen we de eerste keer show met Raff. We rijden naar Venray. In de auto gaat perfect. Daar aangekomen is Raff ineens nerveus. Zoveel honden!!HondengezichtHondengezichtHondengezichtWat is dit allemaal. Eenmaal binnen is hij de rust zelve. Ongelooflijk hoe rustig en relaxt hij is. Is dit onze Raff???EngelEngel Stiekem ben ik natuurlijk wel heel erg trots. Zelfs voor hij de ring in gaat is hij al ongelooflijk veel bewondert. Dan is het zover : we gaan de ring in, hij gaat staan, loopt mooi op en neer, en daarna nog een rondje. Kijkt me dan aan: was het goed zo, was dit wat je van me wilde. OOOOOO smelt. Wat is het toch een geweldig klein kereltje. Dan wordt hij ook nog beste pup bij de Newfy’s.Lachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollenLachend over de vloer rollen Nou mijn dag kan niet meer stuk. De erering hebben we niet meer gehaald. Raff wilde niet plassen of een hoopje maken op het uitlaat veldje. Jill is nog een paar keer met hem over de parkeer plaats gelopen maar hij deed helemaal niets. Hij kroop ook in de bench van Sjamie van Marianne. Hij was helemaal total loss. Dus om 14:00 uur lekker naar huis en ineens werkte alles weer. Er kwam een flinke plas, een nog grotere hoop en klaar was het voor meneer. Duim omhoogDuim omhoog

12-01-2019, Hele leuke puber les gehad. Iedereen mocht een denk spel meenemen voor de hond en daar laten zien hoe het werkt en of de hond het leuk vindt. De lessen zijn altijd leuk, maar deze was ook nog eens heel erg creatief. 

En dan de pauze, zooooooooo leuk. Raff is vriendje met allemaal, maar hoe kleiner hoe leuker. HondengezichtHondengezicht

                                                                                                          22-01-2019 Ziet Raff voor de eerste keer in zijn leventje sneeuw. Nou en of hij dat leuk vind hoeft niemand te vragen. Het is net een uitgelaten lammetje in de wei, zo springt en speelt hij. Zo leuk om te zien. Dit is genieten en nog eens genieten.

01-02-2019 Met Mowin en Raff naar Sven en Miranda, om mooi te maken voor de show zondag in Eindhoven. Wat zijn ze weer prachtig geworden. 

03-02-2019 Op naar Eindhoven. Ik show Raff en Sven showt Mowin. Raff is makkelijker, daarom show ik hem zelf. Raff vindt het showen wel leuk, net als zijn vader, Gismo. Met Raff loop ik een prachtige 3de plaats. Hij is nog maar net 9 maanden en loopt als “kleine” man, mee met de “grote” jongens. Raff krijgt een prachtig keurverslag. Helemaal trots op deze kleine kanjer. Emoticon met brede lachEmoticon met brede lach 

03-02-2019: Vandaag is Raff geslaagd voor de puber cursus. Alweer super goed gedaan. Afgesloten hebben we met balans oefeningen en dat ging minder goed. Raff moest met zijn voorpoten op een krukje gaan staan en dat is niet geluktTeleurgestelde emoticon . De eerste keer dat hij iets niet doet. Het lukte gewoon niet. Maar ook de balans cursus gaan ik nog eens doen met Raff. Kijken wat hij daarvan bakt.

14-04-2019 Met Gismo en Raff naar Thaleischweiler geweest. Wat een dag. Gismo beste veteraan🏆🏆 en Raff beste jeugdhond.🏆🏆 Gismo doet, nog steeds, alsof het showen de normaalste zaak van de wereld is. Staat hij in de ring, dan is dat zijn domein. Zo prachtig om te zien. Zo trots op deze kanjer.💖💖 Raff gaat zijn vader na, denk ik. Ook hij doet, nu al, alsof hij niet anders gewend is. Heerlijk deze kleine grote man.💖💖

25-04-2019 Net als zijn papa Gismo, is ook onze kleine, grote man jarig vandaag. Dubbel feest, dus dubbel lekkers. 🎉🎁🎊❤️🎂🎉🎁🎊❤️🎂Onze baby is vandaag 1 jaar jong geworden. Wat is dit jaar omgevlogen. We zijn Louise en Ad zo dankbaar💖💖 dat we jou op mochten nemen in ons gezin. Jill had ook voor Raff een mooie kroon gemaakt, maar die wilde deze kleine man absoluut niet op zijn kop hebben.😆😆 Gefeliciteerd kleine drukte maker. 🎉🎉🎉🎉🎉🎉

19-05-2019 Naar school met mijn klein man Raff. Hij doet het zo goed. Zo trots.10-06-2019: Naar Venray voor de show. Raff krijgt een prachtig keurverslag en een mooie U2 plaatsing. Volgens de keurmeester was hij de mooiste maar in deze klasse is het verschil in ontwikkeling nog heel erg groot. Hij moet nog een beetje. Ja, dat weet ik ook wel. Daarom heet het jeugd klasse. 17-06-2019: De Laatste ringtraining gehad van dit seizoen. Pff wordt weer veel thuis oefenen. Het zou natuurlijk leuk zijn als hij zijn Nederlandse jeugdkampioenschap gaat halen. 21-09-2019: Raff en Nero blijven thuis bij Jill als wij met Gismo en Mowin naar Reiner en Roswitha gaan. Ze hebben natuurlijk de tijd van hun leven, want alles mag nu. Het badje wordt opgezet en af en toe worden daar natuurlijk ook de tanden van Raff ingezet. Een lang leven zal het badje wel niet meer hebben. En ja hoor, even later moet hij het doen met het kleine badje. Ja Raff ,eigen schuld.  04-07-2019: Heerlijk gaan wandelen met Raff , Mowin en Jill. Natuurlijk ook even flink door de velden laten razen. Zo genieten als de jongens genieten 07-07-2019: Raff van de Bloemenjungle. 💖💖 mijn kleine, grote spetter heeft het zo ongelooflijk goed gedaan gisteren op de Internationale Limburgia Dogshow 🐕🐕in Echt. 🏆🏆🏆 U1 en reserve CAC. 🎉🎉En dat met 14 maanden 😍😍🎉🎉 zo trots.    26-07-2019: En dan zit deze kleine, grote man ineens zo lief naar je te kijken. Onweerstaanbaar 02-08-2019: Wij zijn werken en Jill is de babysit vandaag. Ze gaat een flink stuk met Raff en omdat hij zo lief was geweest kreeg hij natuurlijk een beloning.   23-08-2019: Met Raff naar Ym om hem klaar te stomen voor de show in Rotterdam. 25-08-2019: Louise en Ad komen ook kijken in Rotterdam en als ze Raff zien geloven ze hun ogen niet. Ze vinden hem fantastisch en Ad wil hem zo weer terug. Nou nee Ad, dat gaat echt niet gebeuren. Raff doet het ook nog eens super goed op de show. U1, CAC & BOS Ik kan het haast niet geloven. 🏆🏆🏆🏆🏆🏆Vanaf vandaag is hij Nederlands Jeugd Kampioen. Helemaal Happy. Natuurlijk gaan Louise en Ik hierop toasten. Zo trots op deze kleine kanjer 

En natuurlijk heeft Raff ook een traktatie verdiend 30-08-2019: De meisjes van mijn werk komen honden knuffelen. Ze zijn allemaal super blij met zoveel geknuffel. Raff is zo druk dat we hem een paar keer aan de riem pakken. Hij kan gewoon niet normaal doen. Later gaat het heel erg goed en is hij ook rustig. Super avond gehad.01-09-2019: Vandaag gaan we met Raff naar Luxemburg en yes he did it again. 🏆🏆🏆Vanaf vandaag is Raff ook nog Jeugd Kampioen Luxemburg. Hoe trots kan een mens zijn. 06-09-2019 : We gaan met de hele bende op vakantie.  We rijden met 2 auto’s naar Appelscha.  1 auto voor de jongens en 1 auto voor de bagage. Wat heb je veel nodig als je met 4 jongens op vakantie gaat. We blijven 1 week in een huisje van Easterwood. Huisje klein maar leuk en tuin, groot, goede omheining en geweldig voor de jongens om te spelen. Geweldige locatie.  Wat een leuke week hebben we gehad met de hele bende. Zeker voor herhaling vatbaar. Heel veel gewandeld met Raff en wat heeft hij genoten. Prachtige tuin waar hij geweldig heeft kunnen spelen en razen. Ook had meneer een flink gat gegraven in de tuin. Ik heb het dicht gegooid en 2 minuten later was al mijn werk voor niets geweest. Pfff wat een energie kan dit manneke vreten. 22-09-2019 Vandaag hadden Tiny en ik een hele leuke workshop honden speeltjes maken. Super gezellig en hele leuke speeltjes gemaakt. Maar de thuis komst was het leukst van alles. Wat een blijschap en wat een plezier hebben ze weer gehad. Maar Raff zou Raff niet zijn als er al heel gauw iets stuk is. 27-09-2019: We gaan Ilyan halen en de jongens zijn de hemel te rijk. Ilyan is een hele, lieve knuffel kont en de jongens vinden het heerlijk als hij er is. En wij natuurlijk ook. Dit weekend is Raff de grootste knuffel van Ilyan en we zijn verbaast hoe lief dat Raff is. Hij heeft niet 1 keer tegen Ilyan opgesprongen. Wat is hij toch heerlijk rustig bij Ilyan. Ik ken mijn hond niet meer terug

Datum   Gewicht   Leeftijd
25-4-2018 642 gr Geboorte
21-06-2018 10,500 kg 8 weken
27-06-2018 11,600 kg 9 weken
11-07-2018 15,300 kg 11 weken
18-07-2018 18 kg 12 weken
25-07-2018 20 kg 13 weken
01-08-2018 21,800 kg 14 weken
08-08-2018 24 kg 15 weken
15-08-2018 27 kg 16 weken
23-08-2018 29 kg 17 weken
06-09-2018 32 kg 19 weken
08-10-2018 40 kg 23 weken
18-10-2018 41,8 kg 25 weken
09-11-2018 46 kg 28 weken
17-12-2018 53 kg 33 weken
25-01-2019 56 kg 9 mnd
03-09-2019 62 kg 16 mnd
Geronimos Place